De Baron die Alles Verzon

Primair onderwijs, Groep 5/6

Favoriet

De Baron die Alles Verzon

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 5/6
Omschrijving

Op vermakelijke wijze biedt Martijn Donders (Studio Dondersteen) een kijkje in de keuken van een theatermaker en in de fantastische wereld van onder meer de Baron van Münchhausen. Met behulp van het publiek en improvisatie komen de verhalen in deze avontuurlijke meespeelvoorstelling tot leven. Komt dat zien, komt dat doen!

Ergens in een klein en verlaten theater loopt een mannetje binnen. Het is de directeur. Het theater is rijp voor de sloop en aan hem de taak om het laatste decor en het aangevreten script op te ruimen…

Tot zijn verbazing ontdekt hij ineens publiek op de tribune! Hij wil de mensen niet teleurstellen en na enige aarzeling besluit hij dat er dan ook maar iets gespeeld moet worden. Maar hoe speel je de uitbundige en prachtige verhalen van weleer in je eentje met anderhalve man en een paardenkop? En wie kent de Leugenbaron eigenlijk nog ?

Een voorstelling die aansluit bij het vak geschiedenis, zeer dynamisch en toegankelijk, met interactie voor de leerlingen. Het lesmateriaal dat direct kan toegepast worden op het digibord staat online op: https://theaterbureaufrijns.nl/educatie/de-baron-die-alles-verzon/. De voorstelling kan in groot speellokaal of in de gymzaal spelen, speelvlak 5 x 6 meter. 

Uitvoerder Theaterbureau Frijns
Locatie In school
Thema Geschiedenis
Duur 0:50
Vorm Voorstelling
Discipline Drama Beleven
Prijsindicatie
€ 763,-
Datum
4 sep. - 31 dec. 2023