De blauwborsttapuit

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

De blauwborsttapuit

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Een interactief project, waarin op een speelse en creatieve manier gewerkt wordt aan een positieve groepssfeer, zodat iedereen in de groep zich veilig en prettig voelt. Perfect voor de Gouden Weken dus, maar het kan op ieder moment in het schooljaar ingezet worden.

De leerlingen duiken in het verhaal van visboer Harry, klant Ruby en haar buurtje. Een straat waarin op een dag een verdachte man komt wonen. Een man die er vreemd uitziet, gekke geluiden maakt en raar ruikt. Dat kan maar één ding betekenen.Toch?

Eerlijk zijn, lichaamstaal en samenwerken zijn belangrijke thema's in dit project. Met 'De blauwborsttapuit' leg je een stevige basis voor je groep, waar je leerlingen en jij de rest van het schooljaar profijt van hebben.

  • 'De blauwborsttapuit' heeft lesmateriaal beschikbaar voor 6 weken, ongeveer 30 minuten per week. Maar je kunt het project versnellen of vertragen. Of verdiepen en uitbreiden met onze extra lessuggesties. 
  • Start het project op een moment dat past binnen jouw lesprogramma. Het project is opgebouwd uit hoofdstukken. Je kunt na ieder hoofdstuk een pauze inlassen of meerdere hoofdstukken achter elkaar volgen. Of kies ervoor om iedere dag een hoofdstuk te doen.
  • Er is bijna geen voorbereiding nodig. Eenmaal in het project klik je eenvoudig door naar het volgende onderdeel. Alles wordt uitgelegd door middel van video's.
  • Alle opdrachten kun je uitvoeren in de klas. ‘De blauwborsttapuit’ is geheel te volgen via het digibord.
  • We hebben een pakket beschikbaar voor groep 3/4/5 en voor groep 6/7/8.

Een spannend verhaal

Vanuit de ogen van Ruby zien de leerlingen een reeks gebeurtenissen in haar straatje. In dit ooit zo vreedzame buurtje is een verdachte man komen wonen. Een man die er vreemd uitziet, gekke geluiden maakt en raar ruikt. En dat kan volgens de buurtbewoners maar één ding betekenen. Toch?

De leerlingen leven mee met Ruby en haar buren en proberen er samen met hen achter te komen wat de vreemde man in zijn schild voert. En wat is nu eigenlijk een blauwborsttapuit?

Video opdrachten

De verhalen van Harry en Ruby en haar buurtje worden afgewisseld met opdrachten op het gebied van drama, beeldend en filosofie. De leerlingen delen bijvoorbeeld complimenten aan elkaar uit, tekenen een onderwaterwereld en bewegen door het lokaal als een graskarper.

Alle opdrachten worden door middel van video door ons uitgelegd, dus je hoeft bijna niets voor te bereiden.

Online lesomgeving

Na aanmelding ontvang je van ons de inloggegevens voor de zeer gebruiksvriendelijke online lesomgeving. Op ons platform staat alles voor je klaar: video's, digibordslides, muziek en foto's.

Navigeren in de lesomgeving is ontzettend eenvoudig. En mocht je er even niet uitkomen... Neem een kijkje in de handleiding waarin iedere stap uitvoerig beschreven staat.

Postpakket

Naast toegang tot ons digitale platform, ontvang je ook een pakket per post. Vol materialen om het verhaal nog meer tot leven te brengen. In het 'De blauwborsttapuit'-pakket vind je bijvoorbeeld aanwijzingen om het mysterie van de verdachte buurman te ontrafelen en een tegeltje waarop de leerlingen een eigen positieve spreuk kunnen schrijven.

Doordat de materialen te zien zijn in de bijbehorende video's, worden de leerlingen direct betrokken bij het verhaal en krijgen zij het gevoel hier invloed op uit te kunnen oefenen.

In het pakket zitten materialen voor 32 leerlingen. De genoemde prijs is per groep. 

Uitvoerder De Viskar
Locatie In school
Thema Pesten/Sociaal
Duur Meerdaags
Vorm Lesmateriaal Workshop
Discipline Drama Beleven
Improviseren
Maken
Presenteren
Reflecteren
Multimedia
Prijsindicatie
€ 97,-
Datum
1 dec. 2023 - 31 dec. 2025