De verdwijning van Monnamoer

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

De verdwijning van Monnamoer

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Een interactief project, waarbij grappige filmpjes worden afgewisseld met uiteenlopende doe-opdrachten. Luister naar het spannende verhaal over Timo, knutsel een vermist-poster voor de kat Monnamoer, en maak een plattegrondpuzzel om visboer Harry te helpen! 

Het project bestaat grotendeels uit filmpjes met theatrale scènes, waarin het verhaal door verschillende personages wordt ingeleid en uitgelegd. Tussen de scènes vind je korte opdrachten; drama, beeldend, schrijven en filosofie.

  • Je kunt het project starten op een moment dat past binnen jouw lesprogramma. Het project is opgebouwd uit hoofdstukken. Je kunt na ieder hoofdstuk een pauze inlassen of meerdere hoofdstukken achter elkaar volgen. Of kies ervoor om iedere dag een hoofdstuk te doen.
  • Het fijne van onze projecten is dat het compleet geïntegreerd kan worden in jouw planning. Daarbij is er ook bijna geen voorbereiding nodig. Eenmaal in het project klik je eenvoudig door naar het volgende onderdeel. De uitvoering kost 90 tot 120 minuten.
  • Alle opdrachten kun je uitvoeren in de klas. ‘De verdwijning van Monnamoer’ is geheel te volgen via het digibord.

Online lesomgeving

Na aanmelding ontvang je van ons de inloggegevens voor de online lesomgeving. Op ons platform staat alles voor je klaar: video's, digibordslides, muziek en foto's.

Navigeren in de lesomgeving is ontzettend eenvoudig. En mocht je er even niet uitkomen... Neem een kijkje in de handleiding waarin iedere stap uitvoerig beschreven staat.

Postpakket

Naast toegang tot ons digitale platform, ontvang je ook een pakket per post. Vol materialen om het verhaal nog meer tot leven te brengen. In het 'De verdwijning van Monnamoer'-pakket vind je bijvoorbeeld een plattegrond die in elkaar gepuzzeld moet worden en een poster om Monnamoer terug te vinden.

Doordat de materialen te zien zijn in de bijbehorende video's, worden de leerlingen direct betrokken bij het verhaal en krijgen zij het gevoel hier invloed op uit te kunnen oefenen.

In het pakket zitten materialen voor 32 leerlingen. De genoemde prijs is per groep. 

Uitvoerder De Viskar
Locatie In school
Thema Pesten/Sociaal
Duur Dagdeel
Vorm Lesmateriaal Workshop
Discipline Drama Beleven
Improviseren
Maken
Presenteren
Reflecteren
Multimedia
Prijsindicatie
€ 67,-
Datum
1 dec. 2023 - 31 dec. 2025