HEBBES -op school-

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

HEBBES -op school-

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Acrobatische muziekvoorstelling
HEBBES is een acrobatische voorstelling van 30 minuten met akoestische live muziek en geschikt voor groep 1 t/m 8. Een voorstelling zonder woorden (language no problem) over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten. In deze beeldende voorstelling spelen de twee muzikanten (tuba en fluit) niet alleen muziek, maar wagen zich ook aan acrobatische capriolen en de twee acrobaten mengen zich op hun beurt in de muziek. Het publiek wordt meegenomen in een magische wereld vol dans, bewegingskunst en prachtige live gespeelde muziek.

Ken je dat? Dat je iets kwijt bent en niet weet waar je het hebt gelaten? En heb je ook weleens het gevoel dat je iets kwijt bent, maar je weet niet wát? Dat het leek alsof je iets beet had, alsof je het vast kon houden, maar dat het toch door je vingers is geglipt?

HEBBES is woordeloos, uniek en spectaculair bewegingstheater voor iedereen van 4 tot 104 jaar. Twee acrobaten van circustheater gezelschap WIRWAR Producties en twee musici van muziektheatercollectief Frisse Oren slaan de handen ineen voor deze acrobatische muziekvoorstelling. Over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten.

Korte versie (festivals/op school)

  • Speelperiode: mei t/m okt 2024
  • Te boeken voor festivals en als voorstelling op school.
  • Duur: 30 minuten
  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Speeloppervlak: 8x8x5,5* meter
  • Educatie scholen: combi-pakket voorstelling in gymzaal, workshops en lesbrief voor basisscholen.
  • Festival workshops: Ouder-kind acrobatiek en muziek (30 minuten), los bij te boeken.
  • Boekingen: WIRWAR Producties
  • Info document festivals incl technische fiche

Kerndoelen (SLO) van toepassing zijn op HEBBES -op school-:
54, 55, 56, 57 en 58

Co-productie Frisse Oren
Muziektheatercollectief Frisse Oren wil zo veel mogelijk kinderen in de leeftijd van 0,5 t/m 6 jaar, live gespeelde en nieuw geschreven muziek laten beleven. Met poëtische en tegendraadse muziekvoorstellingen die zowel kinderen als (groot-) ouders raken, op esthetisch, inhoudelijk en emotioneel vlak.

Het muzikale, het fysieke en het theatrale spel van de spelers van Frisse Oren smelten samen tot een unieke vorm die de verbeelding en de verwondering bij de jonge kinderen prikkelt. Het geeft hen de ruimte om de poëzie van het moment te ervaren en hun eigen verhaal te creëren.

Net als de voorstellingen van WIRWAR Producties zijn de voorstellingen van Frisse Oren woordenloos, dat maakt ze toegankelijk voor alle jonge kinderen, ouders en grootouders, van welke culturele achtergrond dan ook.

Downloads

Informatie HEBBES (431KB)
Uitvoerder WIRWAR Producties
Locatie In school
Duur Volledige dag
Vorm Voorstelling Workshop
Discipline
Prijsindicatie
€ 1.500,-
Datum
1 mei - 31 okt. 2024
Recent bekeken