Plons

Primair onderwijs, Groep 1/2

Favoriet

Plons

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2
Omschrijving

In Plons volgen we kikker Kiki, die geboren wordt als klein kikkervisje en uitgroeit tot kikker.

Plons (4+) van Theater Smoespot is een beeldend verhaal met live gezongen en gespeelde muziek over de wondere wereld boven en onder water. In een dynamisch decor vol vindingrijke verrassingen vertellen Bo & Robin het verhaal van kikkervisje, libelle, kokerjuffer en reiger, als poppen, klein en groot.

Langzaam ontdekt Kiki de wereld om haar heen en raakt verwonderd door de schoonheid van de vijver. Een grote vis lijkt even heel gevaarlijk, maar blijkt haar te kunnen helpen. Kiki ziet de libelle die naar werelden kan gaan, waar onze jonge kikker nog niet is geweest. Kiki verandert, wordt groter, net als de wereld om haar heen. Het is wel lekker veilig in de vijver, maar als zij straks aan land gaat, wat zal er dan gebeuren?

Kiki vindt het een beetje spannend. Toch springt ze uit de vijver en gaat aan land. Hier ontmoet zij bewoners die vrienden met haar willen worden of haar willen plagen. Zo sluit ze vriendschap met de kokerjuffer, die zich langzaam opsluit in haar koker. Waar ze dan later als een schietmot uit tevoorschijn komt.

Er zijn ook minder leuke vrienden; zoals de reiger die kikker wel een lekker hapje vindt. Wegwezen! Wat zijn er veel dieren, maar zouden er ook andere kikkers bestaan? Heeft kikker Kiki eigenlijk wel familie?

Digitaal educatiemateriaal voor het digibprd: https://theaterbureaufrijns.nl/educatie/plons/

Plons wint de Kijk|Kunst-Kup van Kunstgebouw van het schooljaar 2021-2022. Bijzonder aan de Kijk|Kunst–Kup is dat niet het publiek of een vakjury de winnaar bepaalt, maar leerkrachten en leerlingen die deelnemen aan het programma Kijk|Kunst in Zuid-Holland. Wat een mooie blijk van waardering!

‘De kleuters hebben zo genoten en waren van begin tot eind geboeid.
Wat is Plons een rijke leerzame leuke herkenbare warme voorstelling!
Heel sfeervol en boeiend. Echt top! Alles zat erin!

Zo leuk net in deze tijd van het jaar nu de kikkerdril net in de sloten is te vinden.’

Prijsindicatie: korting voor 2 voorstellingen op dezelfde dag en locatie
Speelvlak 5 x 5 meter in gymzaal of ruim speellokaal

Uitvoerder Theaterbureau Frijns
Locatie In school
Thema Natuur Seizoenen Water
Duur 0:50
Vorm Voorstelling
Discipline Drama Beleven
Reflecteren
Prijsindicatie
€ 925,-
Datum
1 okt. 2023 - 30 jun. 2025
Recent bekeken