Samen op Reis

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Samen op Reis

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Samen op Reis!
Van oudsher zijn wij specialisten in werelddans. En het thema vriendschap is daar onlosmakelijk mee verbonden. Over de hele wereld worden nog elke dag stoere, spannende en ritmische dansen uitgevoerd door jonge mensen. De werelddans is constant in beweging en regelmatig ontstaan er nieuwe dansen. Vaak als onderdeel van rituelen of als opmaat naar een feest of een nieuwe mijlpaal in het leven, maar het gaat altijd over verbinding, over vriendschap, over samen dansen.

Alle dansen hebben een achtergrond en een reden om ook nu nog gedanst te worden. Onze dansen zijn geïnspireerd op internationale klassiekers. Ze zijn stoer en dynamisch in een mix van oorspronkelijk vermengd met westerse invloeden waardoor kinderen van vandaag ook de achtergrond van de dans kunnen begrijpen. Iedere groep leert een eigen dans.

Samen op reis is een landenproject met originele werelddansen uitgevoerd op fraaie wereldmuziek. Wij hebben ruim 20 landen waar u een keuze uit kunt maken.
Onderdeel van het project is een beeldende opdracht die onderdeel vormt van de eindpresentatie voor familie en vrienden van de leerlingen.

Werelddans is een verzamelnaam voor dans uit alle windstreken, onlosmakelijk verbonden met de wereldmuziek. Werelddansen zijn dansen van een volk of komen voort uit een cultuur. Ze bestaan over de hele wereld en meestal worden ze gedanst om de onderlinge sociale verbondenheid te vieren. Daar kunnen tal van aanleidingen voor zijn: een nieuw leven, de liefde, een overwinning, of simpelweg het welslagen van de jongste oogst. Dikwijls komen ze voort uit tradities of rituelen, maar net zo vaak uit puur plezier.

Dit project is geschikt voor de hele school, de prijsindicatie is gebaseerd op een school met 10 groepen

NB: Bij onze werelddansprojecten gebruiken we soms traditionele dansen, uitgevoerd op authentieke muziek. En soms gebruiken we elementen van de dansen die we uitvoeren op hedendaagse muziek geïnspireerd op het origineel.

Uitvoerder Dans in school
Locatie In school
Duur Volledige dag
Vorm Workshop
Discipline Cultureel erfgoed Dans Maken
Techniek
Uitvoeren
Prijsindicatie
€ 2.500,-
Datum
18 apr. 2018 - 3 nov. 2025
Recent bekeken