Voelbare Verhalen

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6

Favoriet

Voelbare Verhalen

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6
Omschrijving

Ga op zoek naar verhalen die verborgen zitten in verschillende voorwerpen in het bos. Met gekke voelvaten onderzoek je bijzondere vondsten uit het bos. Kikkerdril, een prikkelige plant, zacht mos of een bijzondere schelp. 

De leerlingen rouleren en kunnen alle voorwerpen voelen zonder ernaar te kunnen kijken. Ze beschrijven aan elkaar wat ze voelen: de structuur, vorm, het materiaal. Wat zou het kunnen zijn? Waar komt het vandaan? In de speciale ‘voelvaten’ komen de voorwerpen onder hun handen tot leven. 
 
Vervolgens gaan de kinderen wandelen langs de kinderboerderij en door het naastgelegen bos/park. Ze gaan op zoek naar bijzondere materialen uit de natuur; een pluk vettige schapenwol, een handvol modder uit de kikkerpoel of een mooie veer. Alle leerlingen nemen een aantal voorwerpen mee voor de eindopdracht.  
 
In een klein groepje worden alle vondsten bij elkaar gelegd en onderzocht. Op een kartonnen ondergrond maken ze ordeningen en uiteindelijk een compositie van de verschillende materialen: De Voelbare Verhalen. 

De activiteit wordt op meerdere locaties aangeboden; op kinderboerderij Den Uylpark, op kinderboerderij De Beestenbende, op schaapskooi Het Vroege Vogelbos of op de Kemphaan.

Let op! Boek deze les eerst op de website van Stad & Natuur, ga dan terug naar de site van Collage waar je vervolgens de gekozen les kan indienen. Op deze manier kan je het Collagebudget hiervoor inzetten. 

Uitvoerder Stichting Stad en Natuur
Locatie Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere
Thema Natuur
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Construeren
Kijken
Prijsindicatie
€ 149,-
Datum
1 nov. 2019 - 30 jul. 2024
Recent bekeken