Vort met dat fort

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Vort met dat fort

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Werelderfgoed op een steenworp afstand van Almere!
Kom met de klas naar Pampus! Een unieke plek voor een schoolreis vlak bij Almere! Waar anders begint je uitje met een boottocht, bezoek je een echt eiland en ga je op ontdekkingstocht door een indrukwekkend fort? Pampus vertelt niet alleen verhalen over het historische forteiland, maar ook over werelderfgoed, duurzaamheid en de natuur. 

Vlieg over de Stelling van Amsterdam, Unesco werelderfgoed!
Wist je dat Pampus, net als de Chinese Muur en de Pyramides van Cheops, UNESCO werelderfgoed is? Als onderdeel van de 19de eeuwse verdedigingslinie de Stelling van Amsterdam, vertelt het een uniek verhaal over hoe Nederland werd verdedigd met water. De Stelling van Amsterdam bestaat uit meer dan 40 forten, die in een grote kring rond Amsterdam liggen. Op Pampus beleef je dit werelderfgoed op een spectaculaire wijze: Stap aan boord bij ballonvaarder Leon Mary voor een magische ballonvaart, en ontdek de Stelling van Amsterdam vanuit de lucht!     

Laden…vuur!
Gewapend met de sleutel van Pampus lopen de kinderen door de oude fortruimtes. In de belevingsroute Het Verhaal van Pampus brengen levensgrote animaties het fort weer tot leven. Met de sleutel activeren de kinderen games en ervaren ze zelf hoe het is om soldaat op Pampus te zijn. Handen moeten uit de mouwen worden gestoken…het is tijd om buskruit te scheppen en kanonnen te laden!

Piep piep wie is daar?
Scholen volgen een speciale workshop: Groep 5 t/m 8 duikt nog verder het soldatenleven in tijdens de workshop Piepjes en Houtjes. De leerlingen gaan aan de slag met de geheiminnige Morsecode. Groep 3 & 4 beleeft het soldaten leven aan de hand van de zintuigen in de workshop Griezelige Kriebels en Krabbels. Hoe rook het vroeger op het eiland? En wat voelden de soldaten vroeger in hun bed kriebelen…..Brrrr…!!

Durf jij door de donkere gang?
Echt avontuurlijk wordt het bezoek met de Blacklight Speurtocht. In de donkere gangen van het fort zoeken de leerlingen naar elf verborgen letters. Die worden alleen zichtbaar met het speciale blacklightlampje….spannend!

Praktische info:
Voor wie?
Een bezoek aan Pampus is geschikt voor groep 3 t/m groep 8.
Wanneer? Pampus is geopend vanaf april t/m oktober, van dinsdag t/m vrijdag 10.30 – 17.00 uur.
Hoe lang? Een bezoek aan Pampus duurt ongeveer 3 uur, maar korter of langer kan natuurlijk ook!
Waar? De boot naar Pampus vertrekt vanaf de Herengracht in Muiden. Afvaarten vanaf jachthaven Almere Muiderzand zijn ook mogelijk in overleg. 
Meer informatie of reserveren? Wij zijn bereikbaar op 0294-262326 (dinsdag t/m vrijdag van 10.00 16.00 uur) en via info@pampus.nl.

Uitvoerder Stichting Forteiland Pampus
Locatie Herengracht 67
1398 AD Muiden
Duur 3:00
Vorm Museumactiviteit
Discipline Cultureel erfgoed
Prijsindicatie
€ 238,-
Datum
3 apr. - 27 okt. 2023
Recent bekeken