World Urban

Voortgezet onderwijs, VMBO onderbouw, HAVO onderbouw, VWO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO bovenbouw, VWO bovenbouw

Favoriet

World Urban

Favoriet | Voortgezet onderwijs, VMBO onderbouw, HAVO onderbouw, VWO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO bovenbouw, VWO bovenbouw
Omschrijving

World Urban
Over de hele wereld worden stoere, spannende en ritmische dansen uitgevoerd. De werelddans is constant in beweging. Vaak als onderdeel van coming of age rituelen en soms als opmaat voor een feest of een plechtigheid. Er is eigenlijk altijd een reden om samen te dansen.

Zo wordt de Nieuw Zeelandse Hakka niet alleen door het Rugby Team gedanst maar er zijn bijvoorbeeld ook Hakka’s voor de jacht, of voor feesten.
De Bollywood dansen komen voort uit de Indiase filmindustrie. Gebaseerd op traditionele Indiase dansen maar vermengd met westerse popdans waardoor swingende, zeer dynamische dansen ontstaan.
De hiphop begon in de jaren ’70 in Detroit en de achterbuurten van New York als middel voor jongeren om elkaar de maat te nemen met beweging in plaats van met een wapen.

Zo hebben alle dansen een achtergrond en een reden om ook nu nog gedanst te worden. We hebben een reeks dansen gemaakt geïnspireerd op internationale klassiekers van over de hele wereld. Ze zijn stoer en dynamisch in een mix van oorspronkelijk vermengd met westerse invloeden waardoor ze voor jongeren een geweldige uitdaging vormen om zich een dag op stuk te bijten. Zo hebben we een dans die geïnspireerd is op Afrikaanse Ghetto dances. Een Latin House of een op Capoeira geïnspireerde dans uit Zuid Amerika en ten slotte een flamenco uit Europa. De presentatie aan het eind van dag is in de vorm van een battle.

Uitvoerder Dans in school
Locatie In school
Duur Volledige dag
Vorm Workshop
Discipline Dans Improviseren
Kijken
Maken
Presenteren
Techniek
Uitvoeren
Prijsindicatie
€ 2.500,-
Datum
18 apr. 2018 - 1 jan. 2025
Recent bekeken