Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Collage-Almere. Hier vind je al het nieuws over de activiteiten en ontwikkelingen van Collage. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Collage kun je ons ook liken op Facebook of volgen op Twitter. Het nieuwsbrief archief kan hier ingezien worden.

Lees hier de nieuwsbrief PO van november 2020

Afgelopen schooljaar heeft Collage 14 nieuwe Intern Cultuur Coördinatoren opgeleid. Ondanks de Coronacrisis. Dat vroeg om flexibiliteit van deelnemers en trainers om de cursus op een aangepaste manier vorm te geven. De 14 geslaagden ontvingen onlangs per post hun certificaat, aangevuld met een podiumkaart. De nieuwe icc-cursus startte in oktober in een nieuw ontwikkelde opzet waarmee we nóg meer kunnen aansluiten bij de leervragen van de scholen.  
De tweede bijeenkomst vond op donderdag 19 november volledig online plaats.

Op maar liefst 7 (!) basisscholen mochten vakdocenten uit het FloriALLY menu hun lessen proberen. Kinderen en leerkrachten waren erg enthousiast. “Er wordt bij de kinderen écht een beroep gedaan op creativiteit en oplossend vermogen. Prachtig om te zien hoe ze met de tong uit de mond hun eigen speeltoestel ontwerpen”, vertelt een leerkracht van groep 7 na de techniekles.

Groep 8 van basisschool de Olijfboom uit Almere is dolblij!  In het voorjaar deed de klas mee met de auditie voor een plekje in de Lang Leve de Muziekshow en het was raak!  Zij zijn één van de 12 uitgekozen scholen die meedingen naar de nominatie “Muzikaalste klas van Nederland”! Juf Danielle en juf Francis zijn supertrots op hun leerlingen. De voorbereidingen voor de opnames zijn in volle gang. Lang Leve de Muziek Show zie je vanaf 31 oktober 2020 iedere zaterdag om 18.30 uur bij AVROTROS op NPO Zapp. 

Op 17 Almeerse basisscholen vinden deze periode voor groep 1 t/m 8 muziekactiviteiten plaats vanuit het Collage Muziekmenu. Ruim 3000 leerlingen die zingen en dansen,  trommelen of ringtones maken, leren over de blazersfamilie en de klarinet en muziek maken met boomwhackers.

Op onderstaande site lees je de laatste updates van Collage m.b.t. covid-19

Informatiepagina

Themanieuwsbrief Collage voorstellingen

Download de voorstellingenflyer

Coronaproof met je klas naar het theater 

De theaters hebben de volgende aanpassingen gedaan om Collagevoorstellingen mogelijk te maken:

Popsongs, kinderliedjes en Afrikaanse hymnes… er wordt enthousiast gezongen tijdens de 6e editie van het onderwijskoor.

Lees hier de nieuwsbrief PO van september 2020

Welkom terug bij Collage.
Zoals je van ons gewend bent, staan we weer op een prettige, ontspannen en inspirerende manier voor je klaar om je te helpen het cultuuronderwijs op school vorm te geven.
We wensen iedereen een mooi schooljaar toe.

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld