Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Collage-Almere. Hier vind je al het nieuws over de activiteiten en ontwikkelingen van Collage. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Collage kun je ons ook liken op Facebook of volgen op Twitter. Het nieuwsbrief archief kan hier ingezien worden.

Lees hier de nieuwsbrief PO van december 2021

Regelmatig geeft Filmhub Midden, knooppunt voor filmeducatie, tips voor korte films in de klas. Bekijk op de Collage website de nieuwste filmtips voor op school. 

 

Thema Kerstmis
1. Vos en Haas: Kerst (animatie, 11 min, groep 1-4) In de aflevering Kerst volgen we Vos en Haas tijdens de meest magische periode van het jaar.

2. Grote Hummimummi Kerstspecial (animatie, 26 min, groep 3-8) Muzikaal kerstverhaal over de waarde van een sterke vriendschapsband.

3. Midden in de Winternacht (fictie, 81 min, groep 3-8)  Eland Moos, oefenpiloot van de Kerstman, stort tijdens een laatste testvlucht neer in het tuinhuisje van de tienjarige Max. Ook met voorbereidende les op LessonUp

 

Thema Halloween
1. Molly Monster (PO Onderbouw)
Molly maakt een avontuurlijke reis in deze fantasierijke en vrolijke film voor de kleintjes.

2. Gruwelijke Rijmen (PO Bovenbouw)
Alle bekendste sprookjes in een verrassend nieuw jasje! Inclusief gratis lesmateriaal.

3. Frankenweenie (VO Onderbouw)
Een ideale film om jongeren een animatiefilm te laten zien die niet gemaakt is voor kinderen. Inclusief gratis lesmateriaal.

4. Swipe (VO Bovenbouw)
Onderweg naar huis speelt een jonge vrouw met haar dating-app, als opeens iets vreemds gebeurt...

Binnenkort vind je hier tips voor Sinterklaas en de feestdagen.

Op onze website vind je een uitgebreid aanbod van mooie theatervoorstellingen die in school gespeeld kunnen worden.

Mooie deal! Een jaarabonnement van € 99,- per school geeft klassen onbeperkt toegang tot het Zuiderzeemuseum. Betaal verder alleen de programmakosten, maar geen entree meer. Dit is voordelig als de school met meerdere groepen naar het museum wil of als de school meerdere keren van het educatieaanbod gebruik wil maken. Reserveringen en aanmeldingen gaan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het PIT Veiligheidsmuseum in Almere sluit op 22 november 2021 definitief haar deuren. Scholen kunnen er vanaf nu niet meer terecht.

Collage Nationale Opera

Ontdek via school de magie van dans, muziek en theater.

In vuur en Vlam DVDCE2021 Collage

Kom ook naar de Dag van de Cultuureducatie Flevoland 2021 

Op woensdagmiddag 24 november zetten wij jou in vuur en vlam tijdens de Dag van de Cultuureducatie Flevoland in Kunstlinie Almere.
Een middag om elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen voor kunst in de klas. Het programma maken we eind september aan je bekend. Zet jij 24 november alvast in je agenda? 

Heb je vragen of wil je advies over invulling van het cultuurprogramma op school?
Log dan in op één van onze online spreekuren via TEAMS. De adviseurs van Collage helpen je graag verder. Je kunt zonder afspraak inloggen tussen 15.00-16.00 uur van maandag tot en met donderdag van 19 juni tot en met 8 juli en van 16 augustus tot 19 augustus.

Na lange tijd gaan de theaters weer open en spelen acteurs weer voor publiek!  Om dat te vieren bundelden culturele partners hun krachten: Collage Almere, Kunstlinie en BonteHond; samen maken ze een gratis schoolvoorstelling in het theater mogelijk.

bokaal almere

De aftermovie van de Stichting Meer Muziek in de Klas laat zien dat we in Almere trots mogen zijn op alle inspanningen die verricht worden om muziek in de basisschool een grotere plaats te geven. In het bijzijn van hare majesteit Koningin Maxima ontving Wim Moorman, directeur SBO de Bombardon, uit handen van Tygho ( leerling Bombardon) de muziekbokaal voor onze stad.

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld