Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Collage-Almere. Hier vind je al het nieuws over de activiteiten en ontwikkelingen van Collage. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Collage kun je ons ook liken op Facebook of volgen op Twitter. Het nieuwsbrief archief kan hier ingezien worden.

Heb je vragen of wil je advies over invulling van het cultuurprogramma op school?
Log dan in op één van onze online spreekuren via TEAMS. De adviseurs van Collage helpen je graag verder. Je kunt zonder afspraak inloggen tussen 15.00-16.00 uur van maandag tot en met donderdag van 19 juni tot en met 8 juli en van 16 augustus tot 19 augustus.

Lees hier de nieuwsbrief schoolaanbod - bewaareditie 2021 - 2022.

Na lange tijd gaan de theaters weer open en spelen acteurs weer voor publiek!  Om dat te vieren bundelden culturele partners hun krachten: Collage Almere, Kunstlinie en BonteHond; samen maken ze een gratis schoolvoorstelling in het theater mogelijk.

bokaal almere

De aftermovie van de Stichting Meer Muziek in de Klas laat zien dat we in Almere trots mogen zijn op alle inspanningen die verricht worden om muziek in de basisschool een grotere plaats te geven. In het bijzijn van hare majesteit Koningin Maxima ontving Wim Moorman, directeur SBO de Bombardon, uit handen van Tygho ( leerling Bombardon) de muziekbokaal voor onze stad.

Lees hier de nieuwsbrief PO van juni 2021 met als thema 'film'.

Theater Krijt ontwikkelde in samenwerking met Spiegelbeesten een unieke webserie waarin je de bijzondere Familie Bosuil ontmoet. In vier afleveringen van ongeveer 10 minuten haal je het theater de klas in en worden de leerlingen getrakteerd op prachtig poppenspel, mooie animaties en een heerlijk verhaal.

Ga naar de afleveringen

Meer informatie

Muzieklessen van vakleerkrachten worden op IKC de Regenboog in Almere ingezet om het leerkrachtentekort op te vangen. "Er worden tafels gezongen en er worden taalspelletjes gedaan. Muziek heeft een bijzondere plek bij ons op school!" - Berrit Bakker, schoolleider IKC de Regenboog

In Almere werken veel partijen samen om voor alle kinderen structureel meer muziek in de klas te brengen en dat blijft niet onopgemerkt. De landelijke organisatie Méér Muziek in de Klas heeft daarom een bokaal uitgereikt aan de gemeente Almere voor de inzet. Daarbij was ook koningin Máxima aanwezig.

Lees hier de nieuwsbrief over de nationale museumweek van april 2021

De basisschoolperiode spetterend afsluiten met een musical? De maatregelen voor Corona vragen grote aanpassingen in het onderwijs, ook als het gaat om het nemen van afscheid. 

Een goede afsluiting is belangrijk voor een frisse start van de nieuwe fase: de middelbareschooltijd. Maar hoe verzorg je als school een mooie afsluiting op een veilige manier? 

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld