Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Collage-Almere. Hier vind je al het nieuws over de activiteiten en ontwikkelingen van Collage. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Collage kun je ons ook liken op Facebook of volgen op Twitter.

Het tekort aan onderwijspersoneel zorgt op steeds meer scholen voor grote problemen. Reden voor minister Slob om deze week een handreiking lerarentekort basisonderwijs aan de scholen te sturen. Deze handreiking heeft voor veel ophef gezorgd.De vakken muziek, drama, handenarbeid, kunst en wereldoriëntatie behoren volgens de minister niet tot het kerncurriculum van de school en kunnen door onbevoegde medewerkers gegeven worden. Collage en Stad en Natuur hebben een andere oplossing, lees meer in de brief.

Open de brief

Lees hier de nieuwsbrief

Open nieuwsbrief

Het is weer mogelijk om je in te schrijven
voor de nieuwe ronde van de  Lang Leve de Muziekshow 2019  van Meer Muziek in de Klas.
Leerkrachten die een muzikaal avontuur aandurven, let op!

Eén groot muziekfeest was het maandag 4 februari in het KAF.
Bijna 1200 kinderen genoten van de voorstelling 'Hallo AJSO!' van het Almeers Jeugd - en Symfonie Orkest.
Een echte belevenis!

Netwerkmiddag ICC 2019

Lees hier de nieuwsbrief Speciaal Onderwijs

Open nieuwsbrief

De cursus Beeldend Vaardig is gestart! De eerste avond experimenteerden de cursisten met tekentechnieken  in ‘t zwart / wit.
De cursus is voor leerkrachten en is gericht op het vergroten van eigen vaardigheden, met een vertaalslag naar de eigen klassensituatie.

De middag voor aanbieders die Collage jaarlijks organiseert is verplaatst naar donderdag 16 mei.

Maandagavond 12 november was de laatste bijeenkomst van de 4e editie van het onderwijskoor o.l.v. Miriam Burgers. Maar liefst 23 deelnemers ontvingen hun certificaat. Collage feliciteert alle deelnemers!

Ruim 220 Leerkrachten, schoolleiders en cultuuraanbieders vanuit de hele provincie kwamen op woensdag 7 november samen in het Agora Theater Lelystad tijdens de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie.

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld