Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
 

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Collage-Almere. Hier vind je al het nieuws over de activiteiten en ontwikkelingen van Collage. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Collage kun je ons ook liken op Facebook of volgen op Twitter.

De cursus Beeldend Vaardig bestaat uit 3 modules met elk 2 bijeenkomsten.
Deze training voor leerkrachten is gericht op het vergroten van de eigen vaardigheden, met een vertaalslag naar de eigen klassensituatie.

De middag voor aanbieders die Collage jaarlijks organiseert is verplaatst naar donderdag 16 mei.

Met de beste wensen van team Collage

Kerstconcert Collage voor 1600 basisschoolleerlingen

Wat is er mooier dan samen Kerstmis vieren?

Op dinsdag 18 en woensdag 19 december organiseert Collage, centrum voor cultuuronderwijs, een groot meezing-kerstconcert voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs in Almere.
De professionele Later als je Groot Band speelt live tijdens de vier voorstellingen die plaatsvinden in de grote zaal van KAF.  Maar liefst vierhonderd kinderen per voorstelling komen samen zingen, vieren en leren over Kerstmis in diverse landen en culturen.

Het tekort aan onderwijspersoneel zorgt op steeds meer scholen voor grote problemen. Reden voor minister Slob om deze week een handreiking lerarentekort basisonderwijs aan de scholen te sturen. Deze handreiking heeft voor veel ophef gezorgd.De vakken muziek, drama, handenarbeid, kunst en wereldoriëntatie behoren volgens de minister niet tot het kerncurriculum van de school en kunnen door onbevoegde medewerkers gegeven worden. Collage en Stad en Natuur hebben een andere oplossing, lees meer in de brief.

Open de brief

Goed nieuws! Het college van Almere gaat de komende jaren structureel investeren in cultuur! Daarom schrijven zij een nieuw cultuurplan voor de stad. Iedereen mag meedenken via de 'cultuurtafels'. Kunst, cultuur & erfgoed zijn van grote waarde voor de samenleving.

Aanmelden

Maandagavond 12 november was de laatste bijeenkomst van de 4e editie van het onderwijskoor o.l.v. Miriam Burgers. Maar liefst 23 deelnemers ontvingen hun certificaat. Collage feliciteert alle deelnemers!

Ruim 220 Leerkrachten, schoolleiders en cultuuraanbieders vanuit de hele provincie kwamen op woensdag 7 november samen in het Agora Theater Lelystad tijdens de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie.

Een goed verhaal schildert een prachtige film in je hoofd. Of het nou gaat om heldenverhalen of een heerlijk griezelverhaal, een geinig of een even-lekker-weg-zwijmelen verhaal. Je kunt de beelden bij een verhaal helemaal zelf invullen en dus je eigen avontuur maken!
Rudolf Roos weet als geen ander hoe krachtig een verhaal kan zijn. Via Collage komt hij als professioneel verhalenverteller op de scholen en neemt kinderen mee in zijn verhalen.


“Juf, dit is de mooiste dag van mijn leven”
roept Kai enthousiast, terwijl hij de bus uit rolt. Kai is met z’n klas op excursie geweest naar het Muiderslot. Trots showt hij z’n medaille en vertelt honderduit over dat grote kasteel en over ridders en roofvogels. Op school gaat hij meteen aan de slag om het kasteel na te bouwen met lego.

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld