Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Collage-Almere. Hier vind je al het nieuws over de activiteiten en ontwikkelingen van Collage. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Collage kun je ons ook liken op Facebook of volgen op Twitter. Het nieuwsbrief archief kan hier ingezien worden.

Tussen 1 juli en 29 augustus kunnen er geen bestellingen gedaan worden via onze website, omdat alle gegevens gemigreerd worden naar een splinternieuwe en gebruiksvriendelijke website. Houd hier rekening mee met je bestellingen.
We vragen je om vóór 30 juni al je reserveringen in te voeren voor onder andere de theatervoorstellingen, het Muziekmenu, filmvoorstellingen, KIDD-programma en het FloriALLY-menu. Houd onze nieuwsbrieven en website in de gaten voor meer informatie hierover.

Geniet met de hele klas van groen! Een schoolreis naar Floriade is de perfecte mix van ontdekken, leren en plezier hebben. Een unieke schoolreis die maar eens in de 10 jaar te beleven is. Proef, voel, ruik en ontdek alles wat de dagprogramma's te bieden hebben: kabelbaan, speurtocht, de bomenbibliotheek, ga op avontuur naar het bostheater en nog veel meer.

Prijs per lln.: €9,- . Scholen mogen hiervan €6,- per lln. betalen vanuit Collagebudget. Voor meer informatie lees verder:

Schoolreis Floriade

Kom ook naar de inspiratiemiddag van de filmeducatie Flevoland

Voor iedereen in de regio Flevoland die geïnteresseerd is in filmeducatie organiseert Filmhub Midden op donderdag 16 juni een inspiratiemiddag: leerkrachten, lerarenopleiders, onderwijsprofessionals, filmdocenten, filmmakers, filmvertoners en cultuurbemiddelaars. Tijdens deze middag praat Filmhub Midden je bij over de stand van zaken op het gebied van filmeducatie, is er een keynote en kun je vervolgens kiezen uit drie verdiepende sessies met praktische tips en voorbeelden uit het veld. 

 Film is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Kinderen en jongeren zien bewegend beeld op smartphones, tablets, televisie, op school en op straat. Kritisch naar beelden kunnen kijken en slim beelden kunnen creëren is van belang in een wereld waar film altijd en overal is. Met filmeducatie maak je van het kijken van bewegende beelden een betekenisvolle ervaring!

Tijd: 15.30 – 17.30 ( daarna is er een afsluitende borrel + de mogelijkheid een bijzondere avondfilm te bezoeken)

Locatie: De Nieuwe Bibliotheek

Kosten: kosteloos

Bekijk HIER het volledige programma en meld je aan.

Filmtips

  • In aanloop naar Koningsdag is de film Koningsdag (25 min) een aanrader voor groepen 5-8. Een korte film met humor en verwachte wendingen die je achterlaat met een goed gevoel. Hierbij zit ook een super korte les. De film kun je vinden in de slides, maar ook op schooltv. Meer informatie over de film vind je in dit interview met de maker (leestijd 3 min). 
  • Daarnaast is er een overzichtje gemaakt met 4 films geschikt rondom 4 en 5 mei
  • Los hiervan ook als tip de schoolfilm + les van vorige maand: Dikkertje Dap voor de onderbouw. Puur genieten. De film is helemaal te zien via Zapp en slaat enorm aan bij de kleintjes. 

Collage Almere organiseerde dinsdag 29 maart een ludieke en feestelijke flashmob bij het 16 dagen aftelmoment van de Floriadeklok in Almere. Dat was precies het moment dat Hare Majesteit Koningin Juliana 50 jaar geleden aftelde naar de Floriade in Amsterdam.

Wanneer: maandagavond 30 mei, 13, 20 en 27 juni
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Trainer: Miriam Burgers
Locatie: SBO de Bombardon, Simon van Collemstraat 7, Almere Stad

Win een gratis muziekworkshop voor je klas

Wil jij muzikaal met je klas aan de slag en heb je inspiratie nodig? Win dan één van de 4 gratis workshops die Collage aanbiedt aan de scholen.

Lees hier de nieuwsbrief PO kindermuziekweek

Stichting AJSO organiseert samen met de Kunstlinie een benefietconcert voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne op zondagmiddag 27 maart. Met dit concert willen we steun betuigen aan de inwoners van Oekraïne en geld ophalen voor de verwoestende gevolgen van de oorlog.

De leerlingen van Theaterschool Almere zingen onder begeleiding van het AJSO een paar prachtige nummers over vrede. De dirigenten Hans en Daan Welle maken er samen met de 100 muzikanten een sfeervolle middag van.

  • Het concert begint om 15.30 uur in het gebouw van Kunstlinie, Esplanade 10.
  • De kaarten voor dit goede doel kosten 25 euro per stuk. Kinderen t/m 16 jaar betalen 12,50 euro.
  • De opbrengst van het concert komt geheel ten goede aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Kom jij in actie? Koop nu en doneer voor de slachtoffers van Oekraïne.

Naar Kunstlinie

In de aanloop naar de Kindermuziekweek (1-10 april 2022) biedt Collage je een gratis leerkrachtentraining Bodypercussie aan, omdat we jouw rugzakje willen vullen met tools voor meer muziek in de klas.
Bodypercussie wil zeggen: je lijf gebruiken als slaginstrument. IEDEREEN kan het leren en het is super energiek voor in de klas. Zet het in als tussendoortje bij een leswisseling, tijdens wachtmomenten of als start en afsluiting van de dag.

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld