Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
 

Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Collage-Almere. Hier vind je al het nieuws over de activiteiten en ontwikkelingen van Collage. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Collage kun je ons ook liken op Facebook of volgen op Twitter.

Het tekort aan onderwijspersoneel zorgt op steeds meer scholen voor grote problemen. Reden voor minister Slob om deze week een handreiking lerarentekort basisonderwijs aan de scholen te sturen. Deze handreiking heeft voor veel ophef gezorgd. De vakken muziek, drama, handenarbeid, kunst en wereldoriëntatie behoren volgens de minister niet tot het kerncurriculum van de school en kunnen door onbevoegde medewerkers gegeven worden. Collage en Stad en Natuur hebben een andere oplossing, lees meer in de brief.

Open de brief

 

Maandagavond 12 november was de laatste bijeenkomst van de 4e editie van het onderwijskoor o.l.v. Miriam Burgers. Maar liefst 23 deelnemers ontvingen hun certificaat. Collage feliciteert alle deelnemers!

Dit is wat de deelnemers over het koor zeiden:
Heerlijk gezongen | Gezellige dirigente | Top sfeer | Goede locatie | Divers repertoire | Goede aanwijzingen | Zingen 'doet wat met je' | Mooie meerstemmige liedjes | Duidelijke communicatie

Op naar de 5e editie!

Ruim 220 Leerkrachten, schoolleiders en cultuuraanbieders vanuit de hele provincie kwamen op woensdag 7 november samen in het Agora Theater Lelystad tijdens de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie.

Het thema dit jaar was ‘magische momenten in cultuuronderwijs’. 

In het online magazine zijn alle highlights van de dag gebundeld. Video’s, foto’s, reacties, interviews, praktische tips en hand-outs voor toepassing in de praktijk zijn hierin terug te vinden.  

Houd je agenda vast vrij op dinsdagmiddag 12 februari van 17.00 – 20.00 uur.
Collage organiseert op die datum de jaarlijkse aanbiedersbijeenkomst en verzorgt een inspirerend programma.
Aanbieders die bij Collage staan ingeschreven ontvangen in januari een uitnodiging.

Het Kerstconcert is reeds volgeboekt, er kan niet meer op ingeschreven worden.

Speciaal, gratis aanbod
van Collage voor alle scholen in Almere: 


een swingend meezing-kerstconcert,
in de grote zaal van KAF,
voor leerlingen vanaf groep 5.

Een goed verhaal schildert een prachtige film in je hoofd. Of het nou gaat om heldenverhalen of een heerlijk griezelverhaal, een geinig of een even-lekker-weg-zwijmelen verhaal. Je kunt de beelden bij een verhaal helemaal zelf invullen en dus je eigen avontuur maken!
Rudolf Roos weet als geen ander hoe krachtig een verhaal kan zijn. Via Collage komt hij als professioneel verhalenverteller op de scholen en neemt kinderen mee in zijn verhalen.


“Juf, dit is de mooiste dag van mijn leven”
roept Kai enthousiast, terwijl hij de bus uit rolt. Kai is met z’n klas op excursie geweest naar het Muiderslot. Trots showt hij z’n medaille en vertelt honderduit over dat grote kasteel en over ridders en roofvogels. Op school gaat hij meteen aan de slag om het kasteel na te bouwen met lego.

Geef alle kinderen een kans om op te groeien met cultuur of sport.
1 op de 9 kinderen groeit op in armoede.

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld