Collage Almere leidt 100e leerkracht op tot Interne Cultuurcoördinator

15 juni 2022

Collage 100e icc'erWoensdag 15 juni was het zover! Acht leerkrachten van Almeerse basisscholen ontvingen hun certificaat na het volgen van de training tot Interne Cultuurcoördinator. De cultuurcoördinator ( icc’er) op school is dé spil voor goed cultuuronderwijs voor ieder kind op school. De landelijk erkende training wordt ieder jaar verzorgd door Collage, het centrum voor cultuuronderwijs hier in Almere.

De eerste Almeerse cultuurcoördinator werd opgeleid in 2013 door Jet Hellenthal. En nu, 9 jaar later, verwelkomen we de 100e icc-er. Dat verdiende een feestje! In Corrosia, theater, expo en film in Almere-Haven, werden de nieuwe icc’ers getrakteerd op een bijzondere bijeenkomst. Via een korte film blikten ze terug op hun eigen leerproces. Als verrassing zette Paul Macco, directeur Collage, de opleiders van toen en nu in het zonnetje. De organisatie Filmhub Midden verzorgde een speedtraining filmeducatie en na het ontvangen van mooie woorden, bloemen en certificaat was het tijd om al dit moois te vieren met een toast.

De cultuurcoördinator is de verbindende schakel tussen school en culturele omgeving in Almere en maakt iedereen enthousiast voor cultuur en creativiteit in de klas. Denk aan workshops  film, muziek, beeldende vorming, multimedia, dans, museumbezoek en vele voorstellingen in Almeerse Theaters en op school.

Collage Almere  helpt al 8 jaar lang alle scholen in Almere met goed cultuuronderwijs.