Culturele Roadtrip tijdens icc-cursus

12 april 2024

Op woensdag 20 maart stapten de icc-cursisten van Collage met stralend weer op de bus. Samen met kunstvakdocenten en culturele aanbieders en andere icc’ers uit Flevoland maakten zij een ontdekkingsreis door de culturele omgeving.

ExposureAllereerst werd het kunstwerk Exposure bezocht. Maike Peters van Museum M. vertelde over het kunstwerk en demonstreerde de gloednieuwe LandArt-app waarmee landschapskunstwerken ervaren kunnen worden met alle zintuigen.

SchoklandVervolgens vertrok de bus naar Museum Schokland. Janny Rieff stond daar in originele klederdracht klaar om vol overgave het verhaal van haar grootmoeder Jannetje te vertellen en te zingen. Een verhaal over de Schokkers in de tijd dat Schokland nog in de Zuiderzee lag, waar de mensen eeuwenlang samen en in strijd met de natuur leefden. Een mooi gebied vol verhalen en bodemschatten met de status Werelderfgoed.

WaterloopbosHet Waterloopbos werd daarna aangedaan, een stop waarin het cultuurplan voor de school centraal stond. Hoe vertaal je de eerder bedachte cultuurdoelen naar een concreet plan van aanpak voor de school? Het plan is een van de opdrachten voor het behalen van een icc-certificaat. Tijdens het bezoek aan het Waterloopbos werden denksessies ingezet om tot dit plan te kunnen komen.

ICC'ersBij het volgende LandArt kunstwerk, Deltawerken, kropen de deelnemers in de huid van de leerling en konden ze kiezen uit verschillende vormen ter verwerking van het kijken naar een kunstwerk: ze konden er muziek over maken, het kunstwerk aanraken en voelen, er een gedicht over schrijven of erover zingen.

Na een dag vol indrukken reed de bus naar De Kubus voor een gezamenlijke afsluiting en borrel. Een geslaagde dag!

Donna van der Weerd – Basisschool De Omnibus in Almere:

Wat een dag! Een dag op pad met mooie mensen, creatievelingen met stuk voor stuk een verhaal waarom zij kinderen datgene willen meegeven wat ze laat bloeien en groeien.

 

Mooie samenwerkingen met organisaties die bereid zijn om ons iets nieuws te laten zien en in staat zijn om je kunst te laten beleven op een andere manier.

Deze Culturele Roadtrip is een samenwerking tussen Collage en FleCk

Meld je aan!