Muziekinstrumenten voor speciaal onderwijs

20 november 2023

Méér Muziek in de Klas heeft extra financiële middelen ontvangen om structureel muziekonderwijs in het speciaal onderwijs in heel Nederland te stimuleren. Deze financiële middelen worden ingezet om (V)SO-scholen in de provincie Flevoland een starterskit met muziekinstrumenten (t.w.v. € 200,-) aan te bieden. Deze actie is onderdeel van het landelijk MuziekAkkoord Speciaal Onderwijs dat op 23 november 2022 werd ondertekend.

Vraag nu een starterskit aan voor jouw SO-school

Hoe vraag je een starterskit aan? Stuur een mail naar pia@collage-almere.nl, daarna nemen wij contact met je op.
Let op: beperkte beschikbaarheid. Bij het ontvangen van een starterskit zit een publiciteitsmoment, uiteraard in overleg met de school.

Introductieworkshop

Collage vindt het belangrijk om deze stimulans te ondersteunen. Daarom verzorgt Collage voor deelnemende scholen een introductieworkshop waarin de leerkrachten tips en tricks krijgen om met muziek en de starterskit aan de slag te gaan.

Inhoud starterskit

Met de partner schoolinstrumenten.nl zijn er 7 soorten starterskits samengesteld. De school die een aanvraag doet, is vrij om hieruit te kiezen. Een op maat gemaakte starterskit behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheid. Kom je er niet helemaal uit? Laat het ons weten, we kunnen je adviseren!

DOWNLOAD PDF met de verschillende starterkits.

Landelijk netwerk muziek in het SO

Collage is betrokken bij het Landelijk netwerk muziek in het speciaal onderwijs. Wil je meer informatie of wil je aansluiten? Hier vind je meer informatie.

Meer weten?

Neem contact op met Pia Barentsen (Adviseur cultuureducatie, muziek en speciaal onderwijs)Pia Barentsen
Mailen Bellen