Opening Expositie ‘Knallende Kleuren en Krachtige Teksten’

7 februari 2024

Dinsdag 6 februari was het zover: de opening van de expositie 'Knallende Kleuren en Krachtige Teksten' in De Nieuwe Bibliotheek Almere. Collage viert haar tienjarig bestaan samen met leerlingen en ouders van verschillende basisscholen, leerkrachten, schooldirecteuren, schoolbesturen, Almeerse culturele partners, kunstvakdocenten, wethouder van cultuur Kees Ahles, kinderburgemeester Havanna, Ensemble Black Pencil, Echnaton FM en ambtenaren vanuit de gemeente middels deze expositie. Er was een overweldigende opkomst van belangstellenden.  

De expositie is het resultaat van het posterproject, één van de hoogtepunten van het jubileum, en omvat een unieke combinatie van poëzie en beeldende kunst.

In oktober 2023 begon het project met poëzieworkshops. Deze wer­den gegeven door dichters aan leerlingen van tien ver­schillende scholen. Per klas selecteerde een jury één gedicht.

Alle gekozen gedichten werden doorgegeven aan andere leerlingen, weer van tien verschillende scholen. Samen met beeldend kunstenaars gingen de leerlingen aan de slag om de geschreven gedichten visueel vorm te geven. Uit de kunstwerken die ontstonden werd ook een selectie gemaakt. 

De gekozen gedichten en kunstwerken zijn door de grafisch vormgever van Collage en vormgegeven tot veertig krachtige posters, die tot 2 april te bewonderen zijn in De Nieuwe Bibliotheek, afdeling jeugd.