Schoolplein Theateroverval VO

8 maart 2024

Dat een voorstelling niet lang hoeft te duren om te verwonderen, bewijst de flitsvoorstelling die deze weken op Almeerse scholen voor het voortgezet onderwijs te zien was. In het kader van het tienjarig bestaan van Collage, maar eigenlijk vooral om zoveel mogelijk leerlingen een extra kunstervaring te bieden, maken Plan D- en Collage een speciale voorstelling. 

Een man, zomaar, een beetje vreemd, met een grote container, plotseling op het schoolplein. Wat doet die man daar? Vragend naar papier verzamelt hij steeds meer leerlingen om zich heen die toch even blijven staan om te ontdekken wat deze meneer nu eigenlijk komt doen. De meneer, danser Andreas Denk, maakt gretig gebruik van de aandacht en spant een afzetlint van leerling tot leerling wanneer er rook en geluid uit de container opdoemt. De verbazing is compleet als er een tweede danser, Cherif Zaouali, uit de container springt.

Er volgt een licht absurdistische voorstelling waarin de twee dansers de ruimte van het schoolplein gebruiken om hun acrobatische toeren te laten zien. Een voorstelling die eindigt in een plein vol verwondering, gesprek en dansende leerlingen.

 

Met dank aan Plan D- en de voortgezet onderwijsscholen van Almere.

De voorstelling was te zien op Baken Stad, Baken Park Lyceum, Baken Poort Lyceum, Baken Trinitas College, Helen Parkhurst, Oostvaarderscollege, Arte College, De Meergronden, Buitenhoutcollege, Pro Almere (3 locaties).