Bouwen Maar!

Primair onderwijs, Groep 7/8

Favoriet

Bouwen Maar!

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 7/8
Omschrijving

Verijk de school met een digitale lessenserie over architectuur. 

Aan de hand van 10 thema’s worden de leerlingen van de bovenbouw meegenomen langs de wondere wereld van de bouwkunst en leren de kinderen over stromingen, technieken, materialen, architecten en hun ontwerpen. De lessen staan bol van de koppeling met het rekenonderwijs, techniek en de 21st century skills.

Klik op de TRAILER.

De lessen, die worden gegeven vanaf het Digibord zijn click n play, met werkbladen en handleiding en resulteren in een les van 45-60 min, met genoeg verdiepingsmogelijkheden. Na de videoles volgt het architectenlab, een technisch uitdagende, beeldende les die creativiteit stimuleert aan de hand van 3-dimensionale werkvormen.

In totaal levert ‘Bouwen Maar’ je 20 lessen op, waarbij het thema van elke les wordt gebruikt om de legpuzzel van architectuur compleet te maken,

De lessen kunnen in willekeurige volgorde worden gegeven, of als serie voor thematisch onderwijs, of zelfs de theoretische rode draad voor je beeldende lessen!

Een ding is zeker, na het doen van ‘Bouwen maar!’ zullen kinderen met andere ogen kijken naar de wereld van de bouwkunst.

Bij aanmelding ontvangt jouw school een abonnement van 1 jaar, met onbeperkt toegang tot alle lessen op www.bouwenmaar.nl

Uitvoerder Held & Bloem producties
Locatie In school
Thema Geschiedenis
Duur Meerdaags
Vorm Digitale methode
Discipline Beeldend Construeren
Cultureel erfgoed
Prijsindicatie
€ 150,-
Datum
1 sep. 2023 - 17 jul. 2026
Recent bekeken