Create & Play Cajón!

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8, VMBO onderbouw, HAVO onderbouw, VWO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO bovenbouw, VWO bovenbouw

Favoriet

Create & Play Cajón!

Favoriet | Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8, VMBO onderbouw, HAVO onderbouw, VWO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO bovenbouw, VWO bovenbouw
Omschrijving

Muziek & Techniek in één!

In deze workshop bouw je je eigen cajón, om er vervolgens op te leren spelen!
Het is dus een muzikale workshop die tegelijkertijd een oriëntatie op het vak houtbewerking is, want er komen verschillende technieken en vaardigheden aan bod. Muziek & houtbewerking in 1 dus! Twee vakken die best iets vaker onder de aandacht gebracht mogen worden op school!

De cajón is een instrument dat de laatste jaren flink aan populariteit heeft gewonnen. En dat is ook niet zo gek, want spelen op een cajón met herkenbare ritmes is leerzaam, laagdrempelig, maar vooral leuk! Samen creëren en musiceren dus!

Het is een muzikale investering voor iedere school, omdat je er als school zeer mooie en hoogwaardige instrumenten aan overhoudt. De bouwpakketten worden geproduceerd door de Nederlandse cajón bouwer EL CAJÓN PERCUSIÓN en zijn speciaal ontwikkeld voor het onderwijs. Elke leerkracht die dat ziet zitten kan zelfstandig het ritme verder oppakken met de leerlingen of met behulp van onze online lesmethode met de klas "aan de slag" gaan.


Dankzij de 3 modellen: Small (€20,- /stuk), Medium (€26,50 /stuk) en Large (€32,50 /stuk) is er voor elk budget en iedere school een passende aanbieding te doen! Daarbij zou je per drie leerlingen 1 bouwpakket kunnen maken. Op die manier kun je de workshop twee keer doen met twee verschillende groepen (60 leerlingen) als er bijvoorbeeld 20 cajones zouden worden gemaakt voor leuke ritmische muzieklessen in de klas. 

Andere klassen kunnen diezelfde dag eventueel ook nog 'aan de slag' op de gemaakte cajons. Dan worden ze direct door de hele school gebruikt!

NB. Als de cajones af zijn, zou de leerkracht ook nog één (of meerdere) teken/schilder les(sen) kunnen doen om de cajones te versieren. Op de cajones kan gewoon geschilderd worden. Ze zijn trouwens ook heel goed te gebruiken als bouwstenen voor een decor/muur/trap/podium bij de musical of andere presentatie, als je ze opstapelt en vast zet met spanbanden. De cajon heeft meerdere kanten, dus er zijn ook meerdere decors mogelijk als je de cajones een slag draait. ;-)

Uitvoerder drumsNmusic / Wouter van Zanten
Locatie In school
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Construeren
Tekenen/schilderen
Muziek Componeren en improviseren
Maken
Prijsindicatie
€ 120,-
Datum
1 apr. 2018 - 8 aug. 2030