Dansend de wereld rond

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Dansend de wereld rond

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Overal op de wereld wordt gedanst! In dit voorstellingsproject krijgen de leerlingen door docenten van de Kunstbrigade in 1 repetitie een dans uit een land/werelddeel ingestudeerd: China, Zuid-Afrika, Rusland, India, Balkan, Brazilië, Japan, VS, Spanje, Italië. Op de dag van de voorstelling heeft iedere groep afzonderlijk eerst een generale repetitie. Tenslotte komen alle groepen samen in een wervelende werelddansvoorstelling, waarbij ook publiek van buitenaf kan worden uitgenodigd.

Voor de repetities is een speellokaal, gymzaal of andere grote lege ruimte wenselijk. Voor de voorstelling is een gymzaal of sporthal noodzakelijk. Looptijd van dit project is 1  tot 2 weken.

Bij dit project is een digitale lesbrief ontwikkeld waarmee de leerkrachten hun leerlingen kunnen informeren over hun dansonderdeel. Ook staan er richtlijnen in voor eventueel eenvoudig te maken kostuum-en/of decoronderdelen. 

Dit project kan schoolbreed worden uitgevoerd. Wel hanteren we hierbij een maximum van 9 groepen per voorstelling. Bij meer groepen zullen we meer voorstellingen moeten inplannen. Ook kan dit project per bouw worden afgenomen. Daarbij geldt een richtlijn voor een minimum van 3 groepen per school.

Nb de prijs voor dit project is € 250,- per groep, excl. reiskosten.

Uitvoerder De Kunstbrigade op School
Locatie In school
Duur Meerdaags
Vorm Lesmateriaal Voorstelling Workshop
Discipline Dans Presenteren
Techniek
Uitvoeren
Prijsindicatie
€ 225,-
Datum
4 sep. 2023 - 31 jul. 2025