De goudsmid bij jou op bezoek

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

De goudsmid bij jou op bezoek

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Wist jij dat metaal eindeloos herbruikbaar is? Er kan altijd een nieuw object van gemaakt worden. Ga aan de slag met een eigen geüpcycled sieraad! Duurzame goudsmid Isolde de Ridder uit het Upcyclecentrum vertelt graag over haar bijzondere beroep en waarom zij de keuze heeft gemaakt om duurzaam te produceren. Want het delven van goud heeft een enorme impact op de aarde, terwijl goud ook te vinden is in veel van onze apparaten. Ga samen met Isolde op school aan de slag en ontwerp je eigen geüpcyclede sieraad. Deze les bestaat uit twee blokken op school of op het Upcyclecentrum.

Neem vanuit huis oude apparaten mee om te onderzoeken en uit elkaar te halen. Maak een nieuw ontwerp met de grondstoffen uit het oude apparaat en maak hier uiteindelijk een prachtig nieuw sieraad van!

De voetstap die jij achterlaat op de planeet vinden wij heel belangrijk. Bij Stad & Natuur streven wij ernaar om leerlingen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de invloed die zij hebben op de planeet.

Let op! Boek deze les eerst op de website van Stad & Natuur, ga dan terug naar de site van Collage waar je vervolgens de gekozen les kan indienen. Op deze manier kan je het Collagebudget hiervoor inzetten. 

Uitvoerder Stichting Stad en Natuur
Locatie In school
Thema Natuur Thema naar keuze
Duur 2:00
Vorm Lesmateriaal
Discipline Beeldend Construeren
Prijsindicatie
€ 230,-
Datum
15 jun. 2023 - 20 jul. 2024