De Poppenparade

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4

Favoriet

De Poppenparade

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4
Omschrijving

De Poppenparade

Poppentheater voert de kinderen mee in de magie van een verhaal, maar poppentheater prikkelt ook de nieuwsgierigheid. Vaak willen kinderen na afloop van een voorstelling even achter de poppenkast kijken of een pop vasthouden. Spontaan worden er vragen gesteld over de werking van een pop of wordt het materiaal waarvan een pop is gemaakt met interesse bekeken.

Zonder de magie van het vak te verstoren speelt Lisette van Gemert hier op een originele wijze op in. In de voorstelling De Poppenparade komen in korte acts de verschillende vormen van poppenspel aan bod. Van marionettenspel tot handpoppen, tafelpoppen en bekpoppen. In vogelvlucht wordt er over de geschiedenis van het poppenspel verteld, hoe het was als informatie overdracht op de middeleeuwse jaarmarkten tot aan het moment dat de poppen uit de kast kwamen.

De Poppenparade wordt afgesloten met de 20 minuten durende minivoorstelling Fifi over een circushondje dat tal van kunstjes kan, maar de boel saboteert als zijn baasje – de ambitieuze dresseuse Camilla – een nieuwe act verzint waarbij Fifi moet worden doorgezaagd. Camilla doet haar uiterste best om de show te redden, maar of dat lukt is nog maar de vraag. Tot slot komt alles en vooral Fifi weer op zijn pootjes terecht. 

De lesbrief bevat ideeën om zelf poppen te maken, ermee te spelen en te reflecteren op de voorstelling.

Prijs per voorstelling: €475,- incl reiskosten en BTW.  2e/3e voorstelling op dezelfde datum en locatie: à € 275,00 per voorstelling

Uit ervaring blijkt dat een combinatie tussen kijken naar een voorstelling en het volgen van een aansluitende workshop een grote meerwaarde heeft voor de kinderen. Alles wat ze gezien hebben in de voorstelling krijgt nog meer betekenis omdat ze daarna zelf in de workshop met poppenspel aan de slag gaan. Dus niet alleen kijken, maar ook ervaren en doen. De workshops kunnen los bijgeboekt worden. De combinatie voorstelling met workshops en lesbrief zorgt samen voor een leuk en leerzaam poppentheaterproject. 

workshop per groep € 60,00 per uur. excl. reiskosten € 30,00 per dag (reiskosten worden alleen gerekend als er extra dagen voor de workshops worden ingepland)

Een kort filmpje is te vinden op: http://www.lisettevangemert.nl/?p=435

Uitvoerder Lisette van Gemert
Locatie In school
Thema Geschiedenis
Duur 0:55
Vorm Voorstelling
Discipline Drama Beleven
Prijsindicatie
€ 475,-
Datum
9 aug. 2023 - 22 jul. 2024
Recent bekeken