De Poppenparade

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4

De Poppenparade

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4

Omschrijving

De Poppenparade

Bij mij thuis, een kijkje in het leven van een poppenspeler.

De voorstelling ‘De Poppenparade’ is speciaal voor de Kinderboekenweek aangepast.

In deze vrolijke voorstelling vertelt Lisette over haar leven als poppenspeler en vooral hoe het er thuis uitziet. Met in elke kast, poppen, lapjes, flessen latex en allerlei andere materialen waar de poppen van worden gemaakt. Daarnaast voeren de poppen zelf het hoogste woord en laten in korte acts hun kunsten zien. Afwisselend leren de kinderen over verschillende soorten poppen zoals marionetten, handpoppen en bekpoppen en vertelt Lisette over haar huis, poppen en hoe het is om voorstellingen te bedenken en te maken. Tot slot wordt er afgesloten met de hoofd-act ‘Fifi’. Deze kleine circushond steelt niet alleen de show maar ook de harten van de kinderen.

De lesbrief bevat ideeën om zelf poppen te maken, ermee te spelen en te reflecteren op de voorstelling.

Prijs per voorstelling: €475,- incl reiskosten en BTW.  2e/3e voorstelling op dezelfde datum en locatie: à € 275,00 per voorstelling

Uit ervaring blijkt dat een combinatie tussen kijken naar een voorstelling en het volgen van een aansluitende workshop een grote meerwaarde heeft voor de kinderen. Alles wat ze gezien hebben in de voorstelling krijgt nog meer betekenis omdat ze daarna zelf in de workshop met poppenspel aan de slag gaan. Dus niet alleen kijken, maar ook ervaren en doen. De workshops kunnen los bijgeboekt worden. De combinatie voorstelling met workshops en lesbrief zorgt samen voor een leuk en leerzaam poppentheaterproject. 

workshop per groep € 60,00 per uur. excl. reiskosten € 30,00 per dag (reiskosten worden alleen gerekend als er extra dagen voor de workshops worden ingepland)

Een kort filmpje is te vinden op: http://www.lisettevangemert.nl/?p=435

Uitvoerder Lisette van Gemert
Locatie In school
Thema Kinderboekenweek
Duur 0:55
Vorm Voorstelling
Discipline Drama Beleven
Prijsindicatie
€ 475,-
Datum
9 aug. - 17 nov. 2023