Door het oog van de camera KidzKlix

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Door het oog van de camera KidzKlix

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Bekijk de natuur door een ander standpunt; een camera! Leer van een echte natuurfotograaf hoe een camera werkt, tips en trics voor een perfecte natuurfoto en ga op avontuur.

Dit schooljaar ga je met de camera van Kidzklix op pad en ontdek je prachtige natuurgebieden met andere ogen. Met bossen, parken, plassen, rietvelden en natte graslanden is Almere een paradijs voor tuin-, bos-, weide-, water- en moerasvogels. Voordat je zelf in actie komt, krijg je van een echte natuurfotograaf alle tips en trucs die je nodig hebt voor het maken van een goede natuurfoto. Sluip en kruip door de ruige natuur en wacht op het juiste moment voor het perfecte plaatje. Misschien zie je wel beversporen! Na de wandeling selecteert de fotograaf de beste foto's. Daarna worden de foto's besproken en kiest de klas samen met de fotograaf de mooiste foto uit. De beste foto van het seizoen wordt beloond!

Tijd
3,5 uur (ochtendprogramma)

Deze les kan op meerdere locaties worden aangeboden. Denk aan de Oostvaardersplassen, de Kemphaan of in de omgeving van jouw school. Geef bij je reservering aan welke voorkeur je hebt, na je boeking hoor je of de locatie  keuze mogelijk is op de gekozen datum.

Deze les is ideaal met maximaal 25 leerlingen. Heb je meer dan 25 leerlingen? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden voor een grotere groep te bespreken.

Benodigdheden
Kleren en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen:

  • Geen rokken, jurken, korte broeken en open schoenen/sandalen i.v.m. brandnetels en teken.

Opmerking
Je hebt voor deze activiteit per 15 kinderen aanvullend een eigen begeleider nodig: de fotografen begeleiden het fotograferen, de begeleider zorgt voor de goede orde.

Let op! Boek deze les eerst op de website van Stad & Natuur, ga dan terug naar de site van Collage waar je vervolgens de gekozen les kan indienen. Op deze manier kan je het Collagebudget hiervoor inzetten. 

Uitvoerder Stichting Stad en Natuur
Locatie Oostvaardersbosplaats 1
1336 RZ Almere
Thema Natuur
Duur 3:30
Vorm Workshop
Discipline Multimedia
Prijsindicatie
€ 360,-
Datum
12 sep. 2016 - 20 jul. 2024