Droomwensen, ga mee op reis!

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Droomwensen, ga mee op reis!

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Ga mee op reis, bedenk zelf waarheen en hoe.
Dit is je kans! Stap in een schilderij en reis mee met je eigen voertuig!

Waar droom je van? Droom je iets voor jezelf, voor een ander of voor de wereld? Het hoeft niet echt te kunnen, maar waar zou jij heen willen reizen en met wat voor soort vervoer als je alles kan wensen? Of zou je voor iemand anders een wens hebben? Bijvoorbeeld iemand aan de andere kant van de wereld? Zou je daar op de fiets heen willen of op de rug van een grote roofvogel?
Wat is jouw grootste wens?

Wij gaan met de leerlingen brainstormen over wat zij zouden willen voor zichzelf, voor een ander of voor de wereld als zij het voor het zeggen hebben. Ook bespreken we met ze wat het betekent voor het milieu als je reist met een auto, vliegtuig, trein, fiets etc.

Omdat dit avontuur of deze droom in je hoofd afspeelt bespreken we, o.a. met voorbeelden, de mogelijke manieren waarop diverse kunstschilders in hun werk laten zien hoe een droomwereld eruit zou kunnen zien. Uiteraard bespreken wij ook materiaalgebruik.
Ieder kind gaat daarna aan de slag met tekenen en schilderen om zijn eigen wensdroom te verwezenlijken.

Suggestie: Dit thema eerst of na de workshop bespreken in de klas. De leerlingen kunnen een verhaal schrijven, zodat dit aan de achterzijde van het schilderij geplakt kan worden.

Inhoud van de les: fantasie, verf-, kleur- en kwastgebruik, tekenen en schilderen, maar ook de essentie van jouw wensdroom in je kunstwerk realiseren.

Prijsindicatie: € 200,-

Duur: ruim 1,5 uur. Wij doen de workshop met zijn tweeën om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven om de kunstenaar in zichzelf te kunnen ontdekken.

Deze workshop kan aangepast worden naar ieder thema b.v. dieren, sport natuur, vakantie etc.

Uitvoerder Art Class
Locatie In school
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Tekenen/schilderen
Prijsindicatie
€ 200,-
Datum
1 sep. 2016 - 21 jul. 2024