Dwars door het beton

Primair onderwijs, Groep 3/4

Favoriet

Dwars door het beton

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 3/4
Omschrijving

Dwars door het beton (4+)  van Theater Kwikstaart is een muzikale en beeldende jeugdtheatervoorstelling met animaties, over in de stad wonen en de natuur om je heen. Met een verhaal dat past binnen de belevingswereld van kinderen van de onderbouw van het basisonderwijs speelt de voorstelling in op grotere thema’s zoals eenzaamheid, jezelf open stellen en de relatie tussen mens en natuur. De liedjes worden live gespeeld en gezongen door Yalan Lips. 

Verhuizen naar een nieuwe, onbekende plek, is al spannend genoeg. Maar wat doe je als jij daar de enige bewoner bent, en je nieuwe wijk onbewoonbaar blijkt te zijn voor de eerste vrienden die je maakt?

We verhuizen samen met Flora naar een lege nieuwbouwwijk vol droog bouwzand waarin niets groeit of bloeit. Ze probeert er vrienden te zoeken, maar die lijken er moeilijk te vinden… Totdat zij bevriend raakt met een verdwaalde worm en een lijster. Samen komen zij erachter dat de nieuwe wijk van Flora niet geschikt is voor de natuur, en dus voor haar nieuwe vrienden: Hier moet iets gebeuren. Tijd voor een groene make-over!

Flora en haar vrienden gaan over tot actie en veranderen het kale huis in een prachtige groene omgeving, vol met planten en dieren. We zien in live animatie vanuit het niets planten tegen de muren groeien, gras omhoog komen en het leven in de tuin ontstaan.

Planten en dieren voelen zich welkom, hoeft Flora zich nu niet meer alleen te voelen?

 

Uitvoerder Theaterbureau Frijns
Locatie In school
Thema Natuur
Duur 0:50
Vorm Voorstelling
Discipline Drama Beleven
Reflecteren
Muziek Luisteren en noteren
Prijsindicatie
€ 815,-
Datum
6 nov. 2023 - 15 jul. 2024