Kaasmaken bij de Groene Griffioen

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Kaasmaken bij de Groene Griffioen

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Een unieke ochtend voor de hele klas! Maak jullie eigen kaas op de zuivelboerderij de Groene Griffioen.

Een unieke ochtend voor de hele klas! Dat kan in het nieuwe schooljaar met deze les bij de Groene Griffioen (net over de brug) in Weesp. Reis met elkaar naar boerin en kaasmaakster Wendela. Zij verzorgt eerst een rondleiding over de biologische boerderij, waar je koeien, kalfjes, kippen en andere boerderijdieren tegenkomt. Tijdens de rondleiding helpen jullie ook een handje mee op de boerderij. Na de rondleiding weet je alles over de melk waarmee je aan de slag gaat tijdens het maken van de kaasjes. In vier groepjes werken jullie aan twee zachte kaasjes, om direct na de les te proeven, en aan twee harde kaasjes die mee mogen naar school om daar verder te rijpen.  

Hebben jullie een schooltuin? Neem dan lekkere kruiden of eetbare bloemen mee. Dit maakt de zelfgemaakte kaas nog lekkerder!

Stad & Natuur vindt het belangrijk dat iedereen weet waar het eten vandaan komt. Kaas is heerlijk en je koopt het in de supermarkt of bij de kaasboer. Tijdens deze workshop leer je écht hoe het gemaakt wordt, en waar het vandaan komt.

Op een boerderij is de kans groot dat je vies wordt. Laarzen en geschikte kleding zijn daarom aan te raden.

Let op! Boek deze les eerst op de website van Stad & Natuur, ga dan terug naar de site van Collage waar je vervolgens de gekozen les kan indienen. Op deze manier kan je het Collagebudget hiervoor inzetten. 

Uitvoerder Stichting Stad en Natuur
Locatie Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere
Thema Natuur
Duur 3:00
Vorm Workshop
Discipline Cultureel erfgoed
Prijsindicatie
€ 260,-
Datum
1 sep. 2019 - 20 jul. 2024