KarakterGrime

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

KarakterGrime

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Met grime ondersteun je de acteur in het tot leven brengen van zijn/haar personage. Moet een jongeman een oude man spelen, dan kun je hem daarbij helpen bijvoorbeeld met een pruik, rimpels en een baard/snor. Bij deze workshop komen verschillende onderdelen aan bod om een 'karakteristiek' gezicht te maken. Denk bijvoorbeeld aan een ouder persoon, Captain Jack Sparrow, een heks of wat dacht je van een skelet?

De leerlingen leren verschillende technieken en komen zo tot verrassende resultaten. Ze mogen zelf kiezen hoe ver ze willen gaan en vervolgens gaan de leerlingen elkaar omtoveren.

Opbouw workshop KarakterGrime

De workshop start met een introductie van een echte grimeur. Workshopdocent Samera is behalve docent ook professional en dat betekent dat ze ook echt in het het theater of op de set staat als grimeur. Hoe cool is dat?! Na het introductieverhaal gaan de leerlingen aan de slag met verschillende technieken om een 'karakteristiek' gezicht te maken. De leerlingen werken in tweetallen. Met elkaar als personage ontwikkelt ieder zich tot een echte grimeur! Een leuke originele workshop voor diverse leeftijden.

We bieden naast de KarakterGrime nog twee grime workshops aan, bekijk ook Grime Camouflage met Kunst en Grime (Film) wonden maken! 

Uitvoerder SweetArtZZ
Locatie In school
Thema Thema naar keuze
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Tekenen/schilderen
Prijsindicatie
€ 180,-
Beschikbaar tot
Recent bekeken