KONIJN! (voorstelling op school)

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6

Favoriet

KONIJN! (voorstelling op school)

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6
Omschrijving

KONIJN!
Een avontuurlijke voorstelling vol (live) muziek, poppenspel en humor, waarbij de verbeeldingskracht centraal staat. Hierdoor is de voorstelling ook goed te volgen voor kinderen die slecht kunnen horen of een taalachterstand hebben.

In dit verhaal van Theater Tique verschijnt een nieuw hoofdfiguur ten tonele: Konijn!

Konijn loopt weg van huis en trekt de wijde wereld in. Hij ontdekt de vrije natuur, moet oppassen voor voorbijrazend verkeer en komt in een groentetuin terecht. 

Op zijn spannende reis komt Konijn verschillende personages tegen, die vertellen over hun thuis. Maar is Konijn daar wel op zijn plek?

Na een lange omzwerving komt Konijn bij het circus. Daar wordt zijn ware aard ontdekt; hij is niet zomaar een konijn, maar een STUNTKONIJN!  

De voorstelling Konijn! van Theater Tique bestaat uit diverse korte sketches, waarin Konijn op verrassende wijze nieuwe avonturen beleeft.
Over voorzichtig zijn en moedig durven. En uiteindelijk je thuis vinden.

Na de voorstelling wordt beeldend materiaal geleverd waarmee de kinderen zelf aan de slag kunnen in de klas.

Schoolvoorstelling (max 100 leerlingen per keer)
40 minuten 
1x €840, 2x €1195, 3x €1595
(inclusief reiskosten en BTW)
voor voorstellingen op dezelfde datum en locatie
Met kleine scholen gaan we graag op zoek naar passende oplossingen, stuur vrijblijvend een bericht!

Theater Tique beschikt over eigen geluidstechniek en kan op praktisch elke locatie spelen, zowel binnen als buiten. 

Reacties van leerkrachten na het zien van Konijn!:

“De kleuters waren van begin tot eind geboeid door het aanstekelijke verhaal over een héél dapper konijn. De geslaagde ontsnappingspoging om niet in de soeppan te belanden was hilarisch. Deze vega juf was blij dat het een vegetarisch gerecht werd”.

“Een hilarische voorstelling waar mijn leerlingen het nog over hebben. Zelfs de jongste kleuters zaten helemaal in het verhaal”.

“Een week later lachen we nog steeds! Hotsj hotsj hotsj”. 

“Een boeiende voorstelling. De eenvoud maakt het bijzonder. Knap hoe levendig oa. het konijn gespeeld wordt. Interactie met het publiek was goed. We hebben genoten en gelachen”.


Recensie in vakblad De Wereld van het Poppenspel door Peter Vermaat, na het zien van de voorstelling op het Internationaal Microfestival:
“Theater Tique uit Nederland kwam met een geheel nieuwe voorstelling over konijn. Dit popje, geïnspireerd op het bekende mannetje Tique, weet als konijn te ontsnappen uit zijn hok. Hij sluit zich aan bij het circus, laat zich doormidden zagen en wegschieten met een kanon. Kortom, de verbeelding heeft hier het laatste woord. Een schitterende voorstelling waar niet alleen jonge kinderen van zullen genieten, maar ook hun ouders en andere volwassenen. Het spelplezier van Sanne van Dijk en Daphne Zandberg gaven mij, als toeschouwer, veel energie. Als herboren verliet ik de speelplek, waar op dat moment een fikse regenbui door iedereen met plezier werd getrotseerd.”

Uitvoerder Theater Tique
Locatie In school
Thema Kinderboekenweek
Duur 0:40
Vorm Voorstelling
Discipline Drama Beleven
Prijsindicatie
€ 840,-
Datum
2 nov. 2021 - 31 jul. 2024