KONIJN! (voorstelling op school)

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6

KONIJN! (voorstelling op school)

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6

Omschrijving

Een avontuurlijke voorstelling vol (live) muziek, poppenspel en humor, waarbij de verbeeldingskracht centraal staat. Hierdoor is de voorstelling ook goed te volgen voor kinderen die slecht kunnen horen of een taalachterstand hebben. 

In dit gloednieuwe verhaal van Theater Tique verschijnt een nieuw hoofdfiguur ten tonele: Konijn!

Konijn ontsnapt uit zijn kooi en trekt de wijde wereld in! Hij ontdekt de vrije natuur, moet oppassen voor voorbijrazend verkeer en komt in een groentetuin terecht. Lukt het Konijn zich uit de voeten te maken voor hij in de groentesoep belandt?

Na een lange omzwerving komt Konijn bij het circus. Daar wordt zijn ware aard ontdekt; hij is niet zomaar een konijn, maar een STUNTKONIJN!  

De voorstelling Konijn! van Theater Tique bestaat uit diverse korte sketches, waarin Konijn op verrassende wijze nieuwe avonturen beleeft.
Over voorzichtig zijn en moedig durven. En uiteindelijk je plek vinden.

Na de voorstelling wordt beeldend materiaal geleverd waarmee de kinderen zelf aan de slag kunnen in de klas.

Schoolvoorstelling (max 100 leerlingen per keer)
40 minuten 
1x €650, 2x €1100, 3x €1550
(inclusief reiskosten en BTW)
voor voorstellingen op dezelfde datum en locatie

Theater Tique beschikt over eigen geluidstechniek en kan op praktisch elke locatie spelen, zowel binnen als buiten. 

Recensie in vakblad De Wereld van het Poppenspel door Peter Vermaat, na het zien van de voorstelling op het Internationaal Microfestival:
“Theater Tique uit Nederland kwam met een geheel nieuwe voorstelling over konijn. Dit popje, geïnspireerd op het bekende mannetje Tique, weet als konijn te ontsnappen uit zijn hok. Hij sluit zich aan bij het circus, laat zich doormidden zagen en wegschieten met een kanon. Kortom, de verbeelding heeft hier het laatste woord. Een schitterende voorstelling waar niet alleen jonge kinderen van zullen genieten, maar ook hun ouders en andere volwassenen. Het spelplezier van Sanne van Dijk en Daphne Zandberg gaven mij, als toeschouwer, veel energie. Als herboren verliet ik de speelplek, waar op dat moment een fikse regenbui door iedereen met plezier werd getrotseerd.”

Uitvoerder Theater Tique
Locatie In school
Duur 0:40
Vorm Voorstelling
Discipline Drama Beleven
Prijsindicatie
€ 650,-
Datum
2 nov. 2021 - 31 jul. 2024