Let's dance!

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Let's dance!

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

In de schoolbrede voorstellingsproject passeren de dansrages uit de afgelopen 100 jaar de revue. Laat je meeslepen en dompel je onder in dansstijlen die ooit een hit waren: de Charleston, Swingdance, Rock&roll, de twist, hippies, disco, ska, musicaldans, clipdans en nog veel meer...

Onder leiding van de docenten van de Kunstbrigade krijgt iedere groep in 2 repetities een dansonderdeel ingestudeerd. Op de dag van de voorstelling heeft iedere groep eerst afzonderlijk een generale repetitie. Tenslotte komen alle deelnemende groepen bijeen voor een spetterende dansvoorstelling waarbij publiek van buitenaf kan worden uitgenodig.  Voor de repetities is een speellokaal, gymzaal of andere grote lege ruimte gewenst. Voor de voorstelling is een gymzaal of sporthal noodzakelijk. Looptijd van dit project is 2 tot 3 weken. 

Bij dit project is een digitale lesbrief ontwikkeld, waarmee de leerkrachten hun leerlingen kunnen informeren over hun dansonderdeel. Ook staan er richtlijnen in voor eventueel eenvoudig te maken kostuum- en/ of decoronderdelen. Tijdens de repetities zullen de docenten van de Kunstbrigade met de leerkrachten afstemmen welke kleding tijdens de voorstelling gewenst is. 

Dit voorstellingsproject kan schoolbreed worden ingezet. Per voorstelling hanteren we echter een maximum van 9 groepen. Bij meer groepen zullen we meerdere voorstellingen moeten inplannen. Ook kan het project per bouw worden afgenomen. Als richtlijn hiervoor geldt een minimum van 3 groepen.

Nb. Prijs is € 300,- per groep, excl. reiskosten.

Uitvoerder De Kunstbrigade op School
Locatie In school
Thema Geschiedenis
Duur Meerdaags
Vorm Lesmateriaal Voorstelling Workshop
Discipline Cultureel erfgoed Dans Kijken
Presenteren
Techniek
Uitvoeren
Muziek Maken
Prijsindicatie
€ 300,-
Datum
4 sep. 2023 - 31 jul. 2024
Recent bekeken