Light Graffiti Workshop

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, Groep 7/8, VMBO onderbouw, HAVO onderbouw, VWO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO bovenbouw, VWO bovenbouw

Favoriet

Light Graffiti Workshop

Favoriet | Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, Groep 7/8, VMBO onderbouw, HAVO onderbouw, VWO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO bovenbouw, VWO bovenbouw
Omschrijving

Deze workshop past goed in het kinderboekenweek thema 'Bij mij thuis!'.
Breng jullie thuis in beeld, of je gedachten over andere thuissituaties.

Info
Bij Light Graffiti of Light Art 'tekenen' we met licht en dit leggen we vast met een fotocamera met lange sluitertijd. Dit kunnen we eigenlijk overal doen want er blijft niets achter in het straatbeeld of in het milieu, zoals street graffiti. Vrijwel altijd zijn de kinderen direct onder de indruk van Light Graffiti, en mede daarom is dit een ideale manier om beeldende kunst onder hun aandacht te brengen.

Inhoud Light Graffiti Workshop
In de Workshop Light Graffiti van maX Music leren we een groep kinderen tekenen met licht.
Eerst geven we uitleg gegeven over hoe een spiegelreflex camera werkt, en schetsen de deelnemers in groepjes een ontwerp op papier.
Vervolgens tekenen de groepjes met zaklampjes in diverse kleuren in de lucht gedurende 30 seconden in een verduisterde ruimte. Een fotocamera met een lange sluitertijd legt alleen het licht vast evenals de kinderen die lange tijd op dezelfde plek blijven.
De gemaakte foto wordt - zonder beeldbewerking - direct met een beamer op een projectiescherm getoond zodat alle deelnemers het resultaat kunnen zien. Hier maken we foto's van.
Natuurlijk krijgen jullie de gemaakte foto's als aandenken.

Praktische details
Locatie: in school.
Nodig: een lokaal of een andere ruimte die kan worden verduisterd; een beamer en scherm, papier en potloden voor alle kinderen.
De workshopleider neemt alle verdere benodigdheden mee, waaronder een spiegelreflex camera, diverse lampen en een laptop.
Tijdsduur: 60-90 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar en maximaal 20-25 kinderen per workshop gegeven. PO, SO en VO.

Prijzen

Prijzen
De prijzen zijn inclusief reiskosten en vrijgesteld van BTW.

1 Light Graffiti Workshop van 60 minuten: 285 euro
2 opeenvolgende Light Graffiti Workshops van elk 60 minuten: 345
3 opeenvolgende Light Graffiti Workshops van elk 90 minuten: 425

Overleg over de mogelijkheden.De workshopleider
De workshopleider van maX Music is een professionele artiest met goede didactische kennis en ervaring. Hij is zorgvuldig geselecteerd op enthousiasme, vakinhoudelijke kwaliteiten en betrouwbaarheid.

Uitvoerder Creatieve workshops & acts - maX Music
Locatie In school
Thema Thema naar keuze
Duur 1:00
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Tekenen/schilderen
Prijsindicatie
€ 285,-
Datum
18 sep. 2017 - 18 sep. 2030