Mijn Eerste Concert!

Primair onderwijs, Groep 5/6

Favoriet

Mijn Eerste Concert!

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 5/6
Omschrijving

Een muziekproject van 6 weken waarin de kinderen op een echt instrument muziek leren spelen en hun eerste concert zullen geven met een groot orkest.

Week 1 introductieles muziek (in de klas tijdens schooltijd). Week 2, 3, 4 en 5 muzieklessen (in de klas tijdens schooltijd). Week 6 Afsluitend concert door de kinderen + orkest. Het concert vindt plaats na schooltijd. De kinderen kunnen kiezen voor het leren bespelen van cornet, klarinet of slagwerk. Tijdens de muzieklessenserie komen drie vakdocenten (tegelijkertijd) de lessen verzorgen. De kinderen worden (zoveel mogelijk rekening houdend met hun keuze) over deze drie docenten verdeeld.

Speciaal voor het lesgeven aan grote groepen is door Mijn Eerste Concert! een methode ontwikkeld gebruikmakend van moderne media en digibord. Muziekinstrumenten worden door Almeerse muziekverenigingen ter beschikking gesteld aan de leerlingen. De leerlingen krijgen in de lesperiode een muziekinstrument mee naar huis. Thuis kunnen ze oefenen op het instrument met ondersteuning van de speciaal hiervoor ontwikkelde website www.mijneersteconcert.nl (log-in gedeelte)

  • De lessen worden verzorgd door professionele musici.
  • Het afsluitende concert vindt plaats in samenwerking met Brassband Almere.
  • Speciaal ontwikkelde methode gebruikmakend van moderne media.
  • Leerlingen krijgen tijdens de lesperiode een muziekinstrument mee naar huis.
  • Lesperiode op afspraak.
  • Lesduur 50 minuten.

Prijs per leerling: € 12,03

Uitvoerder Almeerse orkesten (Mijn Eerste Concert!)
Locatie In school
Duur 0:50
Vorm Workshop
Discipline Muziek Maken
Prijsindicatie
€ 300,-
Datum
1 sep. 2014 - 15 okt. 2024