Muziekdag

Primair onderwijs

Favoriet

Muziekdag

Favoriet | Primair onderwijs
Omschrijving

Op onze Muziekdag komen verschillende soorten workshops voorbij, maar wist je al dat muziek door de jaren heen erg is veranderd? Denk bijvoorbeeld aan House muziek, Hip-Hop muziek, De Beatles. Tijdens onze Muziekdag Door De Jaren Heen, komen er verschillende genres uit de geschiedenis voorbij. 

Professionele en enthousiaste artiesten verzorgen muziek workshops in de klas en een gemeenschappelijke presentatie voor ouders. Wij maken een programma op maat dat aansluit op uw wensen, het aantal kinderen, en natuurlijk uw budget. Hieronder vindt u twee voorbeelden van onze Muziekdag. Uiteraard kan elk voorbeeld ook met meer of minder groepen worden uitgevoerd, en veranderen daarmee ook de prijzen.

Voorbeeld 1: Afscheid directeur

Een school met 200 leerlingen / 8 groepen neemt feestelijk afscheid van de directeur. maX Music verzorgt een Muziekdag met 5 artiesten (bijvoorbeeld Zang & Dans, Muziekavontuur, Streetdance, Streetbeats, Percussie of Rap) die ieder 5 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke presentatie waaraan alle groepen meewerken.

Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag 3 verschillende workshops, en er is een zichtbaar resultaat voor belangstellenden. Dit scenario kost 2.200 euro, inclusief reiskosten.

NB. Er kunnen ook meer workshopleiders komen, en de presentatie kan ook achterwege worden gelaten. Een andere gelegenheid is natuurlijk ook mogelijk, bijvoorbeeld een jubileum.

Voorbeeld 2: Project basisschool

Een grote school met 625 leerlingen / 25 groepen zoekt feestelijke workshops en 2 afsluitende presentaties met steeds de helft van de school. maX Music verzorgt een Muziekdag met 11 artiesten (waaronder Zang & Dans, Muziekavontuur, Streetdance, Streetbeats of Djembé) die ieder 4 a 5 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke presentatie waaraan alle groepen meewerken. Tijdens de eerste presentatie met de helft van de school volgt de andere helft van de school nog workshops.

Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag 2 verschillende workshops, en er is een zichtbaar resultaat voor belangstellenden. Dit scenario kost 4.350 euro, inclusief reiskosten.

Optioneel: Videoclip

Gedurende de dag kan maX Music professionele video-opnames maken die we later monteren in een echte videoclip die de school ook als promotievideo kan gebruiken. De videoclip kunnen we voor u verzorgen vanaf 600 euro. Deze kosten van deze optionele extra komen bovenop de workshopkosten.

Praktische details

Tijdens de basisschool activiteiten van maX Music heeft elke workshopleider een eigen lokaal en de groepen kinderen wisselen steeds van ruimte. De meeste workshops kunnen in een gewoon lokaal worden gegeven. De dansworkshops komen het best tot hun recht in een gym- of speelzaal. Voor de gezamenlijke presentatie verzorgt de school een grote ruimte met voldoende vrije ruimte voor de presentaties en zitgedeelte voor de overige kinderen en belangstellenden. Denk aan een gymzaal, aula, een dorpshuis in de buurt, of bij mooi weer een schoolplein.

De artiesten nemen zelf de benodigde instrumenten en apparatuur mee. Voor de presentatie verzorgt maX Music de geluidsinstallatie (speakers, mixer, cd-speler en microfoons) voor zover niet al aanwezig op de locatie. Het is handig en leuk als de leerkracht van een groep bij de groep blijft om te assisteren. Er is van maX Music een coördinator aanwezig die aanspreekpunt voor de school is. Het is prettig als er ook vanuit de school 1 aanspreekpunt continu aanwezig is die van alles op de hoogte is.

N.B. Omdat speciaal onderwijs een zeer diverse doelgroep is, staan we open om met u vrijblijvend van gedachten te wisselen over een passende workshop voor uw leerlingen.

Rooster

Het tijdschema en de indeling van groepen in de beschikbare workshops wordt in overleg bepaald. maX Music kan hier een eerste voorstel voor doen. Het is prettig en goedkoper als de wachttijd voor de workshopdocenten wordt geminimaliseerd met een continurooster, weinig wisseltijd tussen de workshoprondes, en een half uur lunchpauze.

De workshopruimtes dienen minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste workshopronde beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck. De ruimte voor de gezamenlijke presentatie dient minimaal 60 minuten voor aanvang van de presentatie beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.

Aan de hand van onze knutseltips werken de eigen leerkrachten tussen de workshops door met hun groepen aan accessoires en decor voor de presentatie. De school mag er ook voor kiezen om de tijd tussen de workshops door zelf in te vullen.

Presentatie

Aan de presentatie van 45-60 minuten werken alle groepen mee. De school kan zelf ouders en andere belangstellenden uitnodigen voor de presentatie. In een gezamenlijke presentatie is ruimte voor max. 10 presentatiemomenten waarbij zo nodig meerdere groepen kunnen worden samengevoegd.

Prijzen

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave of bezoek onze website.

 

Uitvoerder Creatieve workshops & acts - maX Music
Locatie In school
Duur Volledige dag
Vorm Workshop
Discipline Muziek
Prijsindicatie
€ 2.200,-
Datum
1 jan. 2018 - 1 jan. 2030
Recent bekeken