Prinses in de Toren

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4

Favoriet

Prinses in de Toren

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4
Omschrijving

Een vrolijke voorstelling over ‘vriendjes-worden’'

Perfect voor de Kinderboekenweek!

Met grote werkhandschoenen en een bouwhelm bouwt Prinses Isabel voor zichzelf een schitterende toren. Een toren midden in een groot meer om echt in te wonen! Dat heeft ze altijd al gewild. Ze zingt en metselt er op los. En nu is ie klaar. Tijd voor thee met koekjes!

Op hetzelfde meer ochtend roeit vissertje Bas in zijn bootje, pardoes tegen de toren op: “Huh?! Een toren, hier?! Da’s raar! Stond die hier al?”
Terwijl hij zich van verbazing nog achter zijn oren krabt, klinkt een liedje van boven uit de toren. "Wie zingt daar? ... Hallo! Is daar iemand?!”
Is daar iemand? Nou en of. Het is een Prinses, die zelf de toren gebouwd heeft. En nu klaarzit met kopjes thee en versgebakken koekjes. "Kom je boven Vissertje Bas?!”
Maar na drie rondjes om de toren te zijn geroeid roept Vissertje Bas: “Eh Prinses van de Toren, heeft u misschien ook ergens een trappetje, of een deur???”
De Prinses verschiet van kleur: “Een trappetje? … oepsie, vergeten!”
Teleurgesteld ziet ze vissertje Bas wegroeien: “Geen vissertje op de thee ... dag Bas… (snik)”
En het was juist zo’n leuk vissertje.

Hoe kan ze nou theevisite in haar toren ontvangen? Het lijkt helemaal mis te lopen… Maar gelukkig; voor alles is een oplossing! Even later zitten Prinses Isabel en vissertje Bas boven in de toren samen aan de thee. Eind goed al goed, natuurlijk!

Vriendjes zijn
Zoekt niet iedereen een vriendje die jou net zo leuk vindt als jij haar? Of hem? Maar is er wel zo’n vriendje? Vindt die ander jou óók zo leuk? Soms is vriendschap sluiten ook een beetje eng.

Dit sprookje laat kinderen zien dat het af en toe ook moeilijk is in je leven. Maar dat het ook vaak goedkomt.
Troost, hoop, kracht, zelfinzicht: kinderen leren veel van sprookjes. 

De acteurs Peter en Michelle zingen, spelen en dansen dit vrolijke sprookje van de Prinses in de Toren aanstekelijk tot leven.

Met de kinderen de vloer op!

Meteen na de uitvoering mogen de kinderen mee de vloer op, om ook dat vrolijke dansje te doen en ook dat vissers-liedje te zingen. Tot slot met Prinses Isabel en Vissertje Bas op de foto! Een feestelijke afsluiting.

Op één dag 1x spelen 285,-, 2x spelen 385,-, 3x spelen 460,-

Reiskosten 25,- per dag

Uitvoerder Peter Huppes
Locatie In school
Thema Kinderboekenweek Pesten/Sociaal Water
Duur 0:45
Vorm Voorstelling
Discipline Dans Kijken
Drama Beleven
Muziek Luisteren en noteren
Zingen
Prijsindicatie
€ 285,-
Datum
12 sep. 2022 - 24 mei 2024