Rendier of een vierkoppig beest? Maak je eigen karakter!

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Rendier of een vierkoppig beest? Maak je eigen karakter!

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

In deze workshop leren kinderen hoe ze van een tak een karakter kunnen maken. De techniek nodigt kinderen uit om hun fantasie uit te leven. Wat zie jij in jouw tak? Welk dier zit er al verstopt?

Met een prop kranten en papiertape (en andere natuurlijke materialen) maken kinderen hun eigen karakter. In de slotfase van de workshop gaan we alle dieren zelfs even tot leven brengen in een mini spelworkshop.

De uitleg is klassikaal, daarna gaan de kinderen individueel aan het werk (tenzij anders besproken). De workshop wordt gegeven door Willien van Dam - professioneel ontwerper van theaterpoppen. In de workshop zal ze ook verschillende technieken en poppen laten zien. Zie www.spiegelbeesten.nl 

Wat is er nodig?
Kinderen moeten een eigen tak en een krant meebrengen. Natuurlijk neemt Willien zelf één of twee reserve houten stokken mee. Is het verzamelen van een stevige stok een probleem? Willien kan wellicht stokken meenemen: dit is altijd in overleg en tegen meerprijs want ze moeten speciaal worden gezocht! In principe zorgt de school dus zelf per kind voor tak en krant.

De prijs van één workshop is 200 euro. Bij twee workshops op één dag is de totaalprijs 350 euro.
Boekingen met 2 workshops hebben voorkeur want Willien komt uit Kampen. 

Uitvoerder Spiegelbeesten
Locatie In school
Thema Feesten/Herdenkingen Natuur Seizoenen
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Construeren
Papiertechnieken
Drama Beleven
Prijsindicatie
€ 175,-
Datum
1 nov. 2022 - 31 dec. 2024