Spetters voor spetters

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Spetters voor spetters

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Ontdek de kunstwereld met ArtClass! Een spetterend kunstproject!

Een ontdekkingstocht naar de kunstenaar in het kind. We gaan aan het werk met verf, water, sponsje, rietje, kwast, lekker spetteren....lekker experimenteren.
Ieder kind wordt gestimuleerd om zelf te ontdekken wat verf doet en wat je er allemaal mee kan. De fantasie van een kind wordt optimaal benut.
Tussendoor vertellen we over het ontstaan van de experimentele schilderkunst en laten we de kinderen aan het woord. Ook leggen we het een en ander uit over schilderen, kleur- en materiaalgebruik.

Ervaring leert dat de kinderen en de leerkrachten overdonderd zijn door het resultaat. Zelfs de Cobragroep zou jaloers zijn op deze unieke werkstukken. De workshop kan ook goed gekoppeld worden aan een project/thema wat op school loopt, Kinderboekenweek ( 2023: Welk eigen (fantasie) beest zou ik thuis willen verzorgen) of bijvoorbeeld een theatervoorstelling.

We passen de workshop aan op de leeftijd van de kinderen.

Prijsindicatie: € 200,- inclusief materiaal
Duur: 1,5 uur
Wij doen de workshop met zijn tweeën om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven om de kunstenaar in zich zelf te ontdekken.

De workshop is geschikt voor verschillende thema's, te denken  aan: griezelbeesten, dinosaurussen, nachtdieren, vervoer, Kinderboekenweek 2023 " Bij mij thuis ", etc

Uitvoerder Art Class
Locatie In school
Thema Kinderboekenweek Thema naar keuze
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Tekenen/schilderen
Prijsindicatie
€ 200,-
Datum
1 sep. 2015 - 21 jul. 2024