Stilleven van een eetfestijn!

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4

Favoriet

Stilleven van een eetfestijn!

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4
Omschrijving

Stilleven van een eetfestijn!

Moet jij ook wel eens iets eten waar je geen zin in hebt? Bij ons niet! Eet je liever met je handen dan met mes en vork? Dan kan! Ben je al klaar met eten of moet je nog beginnen? 

Alles kan, alles mag! Je maakt je eigen bordje klaar, een stilleven van een eetfestijn.

Voordat we starten met schilderen en plakken vertellen we eerst over allerlei manieren van eten. Hoe en wat aten ze in de oertijd, aten ze toen ook met mes en vork of hoe eten ze in een paleis? We behandelen dit aan de hand van posters uit de schilderkunst en betrekken de kinderen erbij met hun eigen verhalen. Hoe eet je thuis, met bord op schoot of aan een gedekte tafel? Wat eet je? Is alles wat je eet gezond?

En dan... aan de slag met verf, etenswaar (die over de datum is), plakken en genieten van eten. We bouwen de workshop stap voor stap op en de kinderen gaan aan de slag met hun eigen fantasie.

De kinderen zullen trots en verrast zijn door hun eigen stilleven van een eetfestijn dat als schilderij opgehangen kan worden.

Wij doen de workshop met zijn tweeën om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven.
Themaworkshops op aanvraag, b.v. gezondheid, voeding, feestdagen, Kinderboekenweek 2023 met thema " Bij jou thuis ", etc.

Uitvoerder Art Class
Locatie In school
Thema Thema naar keuze
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Construeren
Tekenen/schilderen
Prijsindicatie
€ 200,-
Datum
1 aug. 2016 - 21 jul. 2024