Stop Motion Workshop

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Stop Motion Workshop

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

De deelnemers krijgen de kans om in groepjes hun dromen tot leven te wekken. Lego poppetjes en kleifiguren met de gewenste beroepen bewegen op het beeld 'uit zichzelf'.

Laat je fantasie de vrije loop en breng boeken echt tot leven. Met de Stop Motion Workshop maak je je eigen animatiefilm bij een verhaal. Dit verhaal kun je zelf bedenken, maar ook net gelezen hebben in een boek. Zorg jij ervoor dat de Grieken en Romeinen een hoofdrol krijgen in jouw animatiefilm? Met de technologie van nu maak je een film over de geschiedenis.

Van foto's een film maken. Stop Motion is wellicht geen bekend begrip maar iedereen kent de resultaten van deze animatietechniek. Bekende films als Wallace & Gromit, Chicken Run en de reclames van Loeki de Leeuw zijn een goed voorbeeld van stop motion. Ze bestaan uit duizenden frames (foto's) waarbij de hoofdrolspelers van klei of andere materialen steeds iets worden verplaatst en/of vervormd. Na het vertonen van enkele voorbeelden zijn de leerlingen vrijwel altijd direct enthousiast om zelf aan de gang te gaan.

De workshop
In de Stop Motion Workshop gaan de deelnemers in groepjes uiteen, met elk een fotocamera of iPad en een opstelling van voorwerpen zoals klei, speelgoed of tekeningen op een whiteboard.

Elk groepje maakt een groot aantal foto's waarbij ze tussendoor de opstelling steeds iets wijzigen. Zo komen ze tot een mooi eindresultaat met als aandenken hun korte film. In de tweede helft van de workshop zetten de deelnemers hun gemaakte foto's op de computer om er zelf een korte film van te maken.

De workshopleider
De docenten van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring, en ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid.

Praktische details
De workshopleider van maX Music verzorgt de Workshop Stop Motion op uw locatie. U als klant verzorgt een groot lokaal of een andere grote ruimte met een beamer & scherm, tekenpapier, potloden, pennen en stiften. De workshopleider neemt alle verdere benodigdheden mee, waaronder 5 fotocamera's, camerastatieven, speelgoedjes/attributen, klei en een laptop. Voor de tweede helft van de workshop zorgt u voor minstens 5 computers met daarop software die maX Music vooraf aanlevert, of met software zoals Windows Movie Maker of iMovie.

De Stop Motion Workshop beslaat 2 lesuren, en wordt aan maximaal 25 jongeren per workshop gegeven van alle leeftijden en onderwijstypen.? De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.

De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen.?? Het is mogelijk om de workshop in te zetten voor lessen Muziek, CKV en Techniek, en kan deel uitmaken van een Kunstendag met meerdere creatieve workshops en een spetterende afsluitende presentatie.

Prijs
U haalt de Stop Motion Workshop in huis vanaf 300 euro. De prijzen zijn inclusief materiaal-, reiskosten en vrijgesteld van BTW.

Uitvoerder Creatieve workshops & acts - maX Music
Locatie In school
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Multimedia Muziek
Prijsindicatie
€ 300,-
Datum
13 okt. 2015 - 13 okt. 2024