Surrealisme! Echt of toch niet?

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Surrealisme! Echt of toch niet?

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Surrealisme! Echt of toch niet? Droom of werkelijkheid?

Dat ontdekken kinderen als ze aan de slag gaan met het combineren van twee zaken uit de alledaagse werkelijkheid en daar hun eigen werkelijkheid van maken, hun eigen wondere wereld van het surrealisme!

Voordat ze van start gaan om hun eigen wondere wereld te creëren laten we ze kennis maken met het werk van de surrealistische kunstschilders Magritte en Dali. We doen dit aan de hand van posters uit de schilderkunst en betrekken de kinderen erbij met hun eigen verhalen en observaties. Hoe kan je de kijker op het verkeerde been zetten? Hun fantasie wordt geprikkeld, gestimuleerd en uitgedaagd om anders te kijken en te denken.

En dan aan de slag met tekenen, verf, schilderen, (knippen, plakken) en de wereld van het surrealisme ontdekken. De kinderen (en leerkrachten) zullen trots en verrast zijn door het resultaat.

Prijsindicatie: € 200,- inclusief materiaal

Duur: ongeveer 1,5 tot 2 uur

Wij doen de workshop met zijn tweeën om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven. Er kunnen diverse thema's gebruikt worden in deze workshop b.v. natuur, dieren, landen, sport, Kinderboekenweek etc.

 

Uitvoerder Art Class
Locatie In school
Thema Thema naar keuze
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Tekenen/schilderen
Prijsindicatie
€ 200,-
Datum
1 aug. 2016 - 21 jul. 2024