Tak in (natuurlijke) beweging

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4

Favoriet

Tak in (natuurlijke) beweging

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4
Omschrijving

Een wandelende tak, een dansende tak, een tak in spagaat, een voetballende tak........een bewegende tak.......in ieder geval een tak met beweging! 

We gaan aan de slag met de kinderen met en over beweging. Wat is beweging? wat gebeurt er als je beweegt? Is beweging goed? Wat kan je doen met beweging?  Beweeg je thuis? Bijvoorbeeld: dansen, eten, afwassen of ga je zwemmen? En we laten de kinderen ook bewegen.
We leggen uit wat beweging is, maar belangrijker: hoe kan je zien in een schilderij dat iets in beweging is (terwijl het eigenlijk in dit kunstwerk een "stil takje" is). Hoe kan je beweging krijgen in een figuur?

De kinderen gaan zelf aan de slag met een takje, bedenken welke beweging ze willen laten zien, in stukjes breken van het takje, neerleggen, uitproberen en verschuiven tot ze een bewegend figuur hebben. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van klein afvalmateriaal om het hoofd en eventueel misschien handen, voeten of zelfs een voetbal etc. te maken.

Daarna plakken, uitleg over een contourlijn en schilderen. Uiteraard leggen we ook het materiaalgebruik uit en vertellen wat over de verfkleuren. Ook komt tussendoor iets over beweging in de kunst komt aan bod.

Een zeer leerzame workshop met veel aspecten, gebruik van materiaal uit de natuur maar ook wat kan je allemaal met afvalmateriaal doen. De opbouw en de stuctuur van de les is zodanig afgestemd op de kinderen van groep 1 t/m 3 dat ieder kind het kan begrijpen, zelfstandig aan het werk kan gaan zodat er ontzettend leuke werkstukken ontstaan.

Wij geven de workshop met twee mensen om de kinderen zoveel mogelijk aandacht en begeleiding te geven.
Deze workshop is geschikt om aan te passen naar thema's: bv sport, de kinderboekenweek 2023 met het thema " Bij mij thuis ", etc.

Uitvoerder Art Class
Locatie In school
Thema Thema naar keuze
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Construeren
Tekenen/schilderen
Prijsindicatie
€ 200,-
Datum
8 jun. 2021 - 21 jul. 2024