Toriman

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Toriman

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

TORIMAN voor 4 tot 104 jaar

Kijken is leuk, meedoen misschien wel het allerleukste.

In de vrolijke interactieve voorstelling TORIMAN (Surinaams voor verhalenman), neemt Wijnand Stomp iedereen mee op AVONTUUR. Als de levenslustige spin Anansi rijdt hij op de rug van meneer Tijger naar het paleis van de Koning. Of help jij ‘Anansi’ mee de grote zoutwaterplas over te steken naar de nieuwe wereld. 

Als de slang van de meesterverteller begint te kronkelen waan je je even in een andere wereld. Weten hoe dit precies zit? Ontdek het zelf. Luister, geniet en lach je suf tijdens de nieuwste show TORIMAN. 

Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet Stomp jong en oud te raken. Door zijn soepele, wendbare stem en zijn vermogen moeiteloos van het ene stemmetje in het andere te schieten hebben zijn woorden een sterk beeldend effect. Zonder dat je er erg in hebt, speelt eer een film af in je hoofd.

Wijnand Stomp heeft over de jaren een fantastisch verhalenoeuvre opgebouwd. Hij is bekend geworden door zijn theatrale vertolkingen van de slimme spin Anansi, en met zijn bewerkingen van Floddertje en Jip en Janneke toerde hij door het hele land. In 1985 kwam IK, ANANASI de eerste solo vertelling van Wijnand Stomp uit. Meer dan 250 keer stond hij hiermee op de planken in Nederland en België en verwierf hiermee nationale bekendheid. Hiermee zette hij de Anansi verhalen op de kaart. Het zijn oorspronkelijke volksvertellingen uit West-Afrika. De verhalen zijn eeuwenoud en kwamen door de slavernij in de 18e eeuw terecht op de Antillen en Suriname. Mede door het initiatief van Wijnand Stomp en zijn kompaan Jean Hellwig is ‘De Anansi verteltraditie’ in 2014 opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland. In 2013 werd hij benoemd tot Verteller van het jaar’ en ‘Pearl of the Dutch Caribbean in Art & Literture’. In 2016 kreeg hij de ‘Brasa Dey Award’ in de categorie ‘Lifetime Achievement’.

Korting bij twee voorstellingen per dag (is maximum aantal per dag)

Max. 90 kinderen per voorstelling / max 3 voorstellingen per dag

 

Kosten:

  • 1 voorstelling op één dag:    € 550,00
  • 2 voorstellingen op één dag: € 850,00
  • 3 voorstellingen op één dag: € 1200,00 
  • Btw 9%
  • Reiskosten € 25,00
Uitvoerder Wijnand Stomp /Theater Elswout
Locatie In school
Thema Geschiedenis
Duur 0:55
Vorm Lesmateriaal Voorstelling
Discipline Cultureel erfgoed
Prijsindicatie
€ 625,-
Datum
9 jan. 2023 - 20 dec. 2024
Recent bekeken