Wat zou jij doen?

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Wat zou jij doen?

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Een spannend en meeslepend verhaal over dilemma's, over moeilijke keuzes maken. Tijdens dit grandiose verhaal uit de Griekse oudheid, nemen de leerlingen steeds de plaats van de helden in. Vooral als die het ook niet meer weten. Wat zou jij doen?

De aansprekende helden: Ariadne, Theseus, de Minotaurus en Ikarus spelen de hoofdrol in dit spannende verhaal met onmogelijke dilemma’s. Ze zitten diep in de problemen. Niets lijkt een oplossing. Iedere gemaakte keuze maakt het erger. Geen oplossing zonder nieuwe slachtoffers. Zelfs met niets doen ontkomen ze niet aan het noodlot. Ze zitten hopeloos vast in het Labyrint en bij iedere uitgang vinden ze de ‘Macht, recht en samenleving’ tegenover zich. Zo oneerlijk allemaal!  

De verteller vertelt dit meeslepende verhaal op de hem gebruikelijk smakelijke manier met gebruik van het Digibord. Interactief, want door het verhaal heen legt hij telkens de groep de dilemma's voor. In groepjes worden oplossingen verzonnen. Is held zijn wel zo aantrekkelijk?

* Geef je je fout toe, of kom je weg met een leugen? En als dat nou slecht uitpakt voor een ander?        * Zit je liever voorgoed gevangen of doe je een levensgevaarlijke ontsnapping?       * Ben je liever laf en levend dan held en dood?                                  Wat had jij gedaan? Dat zijn boeiende gesprekken. Klassikaal, maar ook in groepjes.

Tenslotte hoort de groep hoe de mythe afloopt. Groep 6 - 8 gaat hier flink plezier aan beleven!

Prijs: 125,- per vertelling. Minimaal twee op één dag (incl reiskosten)

 

Uitvoerder Peter Huppes
Locatie In school
Thema Geschiedenis Pesten/Sociaal
Duur 1:30
Vorm Voorstelling Workshop
Discipline Drama Beleven
Reflecteren
Literair
Prijsindicatie
€ 125,-
Datum
31 okt. 2022 - 11 jul. 2024
Recent bekeken