Welkom in de Middeleeuwen!

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Welkom in de Middeleeuwen!

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Dompel je onder in de Middeleeuwen en ga mee op avontuur met Clara en Falco! Onderweg ontmoet je draken en narren, hofdames, ridders, bedelaars, monniken, marktkooplui en aanverwante types. In dit voorstellingsproject komen alle ingestudeerde scènes en dansen tenslotte samen in een wervelend Middeleeuws spektakel. Dit project leent zich goed als vertrekpunt voor en verdere verdieping van het thema 'Middeleeuwen' in de school. De kinderen ervaren al spelend en dansend hoe het leven er in de Middeleeuwen uitzag.

Opzet: onder leiding van de docenten van de Kunstbrigade wordt in 2 repetities met iedere groep een dansonderdeel ingestudeerd. Op de dag van de voorstelling heeft iedere groep eerst afzondelijk een generale repetitie in de voorstellingsruimte. Tenslotte komen alle groepen samen voor een feestelijke voorstelling, waarbij publiek van buitenaf kan worden uitgenodigd. Voor de repetities is een speellokaal, gymzaal of andere grote lege ruimte wenselijk. Voor de voorstelling is een gymzaal of sporthal noodzakelijk. De looptijd van dit project is 2 tot 3 weken.

Bij dit project is een digitale lesbrief ontwikkeld waarmee de leerkrachten de leerlingen kan informeren over hun dansonderdeel. Ook staan er richtlijnen in voor eenvoudig te maken kostuum- en/of decoronderdelen. Tijdens de repetities zullen de docenten van de Kunstbrigade met de groepsleerkrachten afstemmen wat gewenste kleding tijdens de voorstelling is. De Kunstbrigade neemt verder zelf ook kostuums mee voor een aantal rolgroepen.  

Deelname: dit project kan schoolbreed worden uitgezet. Wel hanteren we een maximum van 9 groepen per voorstelling. Bij meer groepen moeten we meerdere voorstellingen inplannen. Ook kan het project per bouw worden afgenomen. Daarbij hanteren we wel een minimum van 3 groepen per school.

Ongeveer 6 weken voor aanvang neemt de Kunstbrigade contact op met de school over praktische afstemming. Vervolgens zal de Kunstbrigade de roosters opstellen en verder afstemmen met de school.

Nb prijs € 300,- per groep, excl. reiskosten.

 

 

Uitvoerder De Kunstbrigade op School
Locatie In school
Thema Geschiedenis
Duur Meerdaags
Vorm Lesmateriaal Voorstelling Workshop
Discipline Cultureel erfgoed Dans Kijken
Maken
Presenteren
Techniek
Uitvoeren
Drama Beleven
Presenteren
Muziek Maken
Prijsindicatie
€ 300,-
Datum
4 sep. 2023 - 31 jul. 2024