Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Het tekort aan onderwijspersoneel zorgt op veel scholen voor grote problemen. Scholen krijgen middelen om o.a. de werkdruk te verlagen. Collage en Stad & Natuur bieden oplossingen op maat.

Collage112 zéér urgent

Het kan voorkomen dat een school in nood op zéér korte termijn (kunstvak)docenten nodig heeft om acute nood te lenigen. Dit betreft een vraag die binnen twee weken om een oplossing vraagt. Er is snelle hulp en actie nodig. Neem daarvoor rechtstreeks contact op met Collage. We kijken dan samen met de school naar mogelijkheden en schatten meteen in of we je daadwerkelijk snel kunnen helpen. We leggen je daarbij gelijk de werkwijze uit.

Neem contact op met
Bertina: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (06-20768838)
Renée: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-44900070)

Collage112

We verlichten de werkdruk waar mogelijk met gekwalificeerde docenten die kunstvak- en natuurlessen geven. Daarnaast zetten wij gastdocenten in die werken op het gebied van duurzaamheid, voeding en wetenschap & techniek. Collage en Stad & Natuur hebben binnen hun netwerk geschikte kunstdocenten die aan scholen gekoppeld kunnen worden. In Almere zijn er al meerdere scholen die de vraag bij Collage hebben neergelegd of er kunstdocenten zijn die ingezet kunnen worden ter vervanging van uitgevallen docenten.


Onze inhoudelijke uitgangspunten zijn daarbij nadrukkelijk:
•    de kwaliteit van de kunst- cultuur-, natuur-, wetenschap & techniekeducatie
•    aansluiten bij de visie en uitgangspunten van de school
•    aansluiten bij het onderwijs op de school (doelgroep; thema’s, cultuurbeleidsplan, etc.)

De wijze waarop binnen de scholen e.e.a. wordt ingevuld en vormgegeven is zeer verschillend, afhankelijk van de vraag (periode/ doelgroep / disciplines / thema’s etc.), wensen van, én de mogelijkheden binnen de school. Daarnaast is invulling van de vraag mede afhankelijk van de mogelijkheden en beschikbaarheid van de in te huren docent(en).
Er gaat, voordat gastdocenten binnen de school aan het werk gaan, dus het nodige regel- en afstemmingswerk aan vooraf.

Er wordt daadwerkelijk een stukje van de problematiek van het lerarentekort opgelost. Daarnaast ervaren scholen het als een ‘win-win-win’situatie omdat
•    de lessen óók bijdragen aan de verankering van het cultuuronderwijs;
•    de klas die anders misschien naar huis moet worden gestuurd heeft nu les van een vakdocent;
•    de leerkracht zelf die 'moeilijke' kunstvakles niet hoeft te geven.


Andere voordelen van Collage 112
ONTZORGING / KWALITEIT / FLEXIBEL / MAATWERK

Dien een 112-aanvraag in

Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld