Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Het tekort aan onderwijspersoneel zorgt op veel scholen voor grote problemen. Scholen krijgen middelen om o.a. de werkdruk te verlagen. Collage en Stad & Natuur bieden oplossingen op maat waar al meerdere Almeerse scholen enorm blij van zijn geworden.....

We verlichten de werkdruk waar mogelijk met gekwalificeerde docenten die kunstvak- en natuurlessen geven. Daarnaast zetten wij gastdocenten in die werken op het gebied van duurzaamheid, voeding en techniek. Collage en Stad & Natuur hebben binnen hun netwerk geschikte kunstdocenten die aan scholen gekoppeld kunnen worden. In Almere zijn er al meerdere scholen die de vraag bij Collage hebben neergelegd of er kunstdocenten zijn die ingezet kunnen worden ter vervanging van uitgevallen docenten.


Onze inhoudelijke uitgangspunten zijn daarbij nadrukkelijk:

  • de kwaliteit van de kunst- cultuur-, natuur- en techniekeducatie
  • aansluiten bij de visie en uitgangspunten van de school
  • aansluiten bij het onderwijs op de school (doelgroep; thema’s, cultuurbeleidsplan, etc.)


Een paar voorbeelden:

  1. Scholen willen per bouw een aantal aanbieders inzetten op inhoud (bijv. aansluitend op schoolthema). Dit kan breed in de diversiteit (meerdere kunstdisciplines naast elkaar) of smal (één of twee disciplines die meer de verdieping ingaan).
  2. Invulling voor een periode / een dag / een dagdeel
  3. Invulling van een creatief circuit
  4. Invulling atelierdagen of middagen

De wijze waarop binnen de scholen e.e.a. wordt ingevuld en vormgegeven is zeer verschillend, afhankelijk van de vraag, wensen van, én de mogelijkheden binnen de school. Uiteraard ook afhankelijk van de mogelijkheden van de in te huren docent(en).

Er gaat, voordat gastdocenten binnen de school aan het werk gaan, dus wel het nodige regel- en afstemmingswerk aan vooraf.De geluiden die we van de nu deelnemende scholen terugkrijgen zijn zéér positief: er wordt daadwerkelijk een stukje van de problematiek van het lerarentekort opgelost.

Daarnaast ervaren scholen het als een win-win-winsituatie omdat

  • de lessen óók bijdragen aan de verankering van het cultuuronderwijs;
  • de school een docent voor de klas heeft die anders misschien naar huis moet worden gestuurd;
  • de leerkracht zelf die 'moeilijke' kunstvakles niet hoeft te geven.

Andere voordelen van Collage 112
ONTZORGING / KWALITEIT / FLEXIBEL / MAATWERK

Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld