Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Samen met Stad & Natuur en in nauw overleg met de schoolbesturen heeft Collage het initiatief genomen naar oplossingen te zoeken voor het lerarentekort. We willen het waar mogelijk verlichten met gekwalificeerde docenten in het geven van kunstvak- en natuurlessen. Daarnaast zetten wij gastdocenten in die werken op het gebied van duurzaamheid, voeding en techniek.

In Almere zijn er al scholen die de vraag bij Collage hebben neergelegd of er kunstdocenten zijn die ingezet kunnen worden ter vervanging van uitgevallen docenten.

Collage en Stad & Natuur hebben binnen hun netwerk geschikte kunstdocenten die aan de scholen gekoppeld zijn.

Onze inhoudelijke uitgangspunten zijn daarbij nadrukkelijk:

  • de kwaliteit van de kunst- cultuur-, natuur- en techniekeducatie
  • aansluiten bij de visie en uitgangspunten van de school
  • aansluiten bij het onderwijs op de school (doelgroep; thema’s, cultuurbeleidsplan, etc.)

De wijze waarop dit binnen de scholen wordt ingevuld en vormgegeven is zeer verschillend, afhankelijk van de vraag en wensen van, en de mogelijkheden binnen de school. Uiteraard ook afhankelijk van de mogelijkheden van de in te huren docent(en). Er gaat, voordat gastdocenten binnen de school aan het werk gaan, dus wel het nodige regel- en afstemmingswerk aan vooraf.

De geluiden die we van de nu deelnemende scholen terugkrijgen zijn zeer positief: er wordt daadwerkelijk een stukje van de problematiek van het lerarentekort opgelost. Daarnaast ervaren scholen het als een win-winsituatie omdat de lessen óók bijdragen aan de verankering van het cultuuronderwijs.

Neem voor vragen contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer in de brief.

Open de brief

Logo Collage 112

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld