Een kunstwerk a la Keith Haring!

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Een kunstwerk a la Keith Haring!

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

Hoe gaaf is het om te werken a la Keith Haring! Als groep of individueel.
Vertellen en laten zien aan de wereld om je heen hoe jullie thuis de wereld willen verbeteren en zorgen dat  de wereld groener wordt. HEEL GAAF!

De groep gaat aan de slag met een thema a la Keith Haring.
Keith Haring maakte o.a. cartoonachtige figuren. Wij vertellen eerst over de kunst en Keith Haring n.a.v. voorbeelden. Dan laten we de kinderen zelf aan het woord hoe we met het gekozen thema aan de slag kunnen gaan en prikkelen hiermee hun eigen fantasie.

Je kunt dicht bij je huis bv denken aan: meer groen in de tuin, insectenhotel, afval scheiden, diversiteit etc. Ook kun je denken aan de thema's:  CO2 uitstoot, ontbossing, discriminatie, vervuiling, pesten etc. Alles is mogelijk. Deze workshop is ook uitermate geschikt voor de Kinderboekenweek 2023 met het thema " Bij mij thuis ".

Daarna gaan ze in deelgroepen of individueel aan het werk met alles wat er bij komt kijken, onderwerp kiezen, samenwerken, keuzes maken, hoe wil je onderwerp vormgeven, tekenen, knippen, compositie maken etc.
Er ontstaan de meest prachtige verhalen en oplossingen.

Tip: bespreek vooraf het thema in de klas of laat na de workshop hun individuele verhaal op papier zetten en bespreek dit in de groep. Alle thema's zijn mogelijk en ook geschikt voor de Kinderboekenweek 2023: " Bij mij thuis ".

Wij geven de workshop met twee mensen om de kinderen zoveel mogelijk aandacht en begeleiding te geven.

Prijsindicatie: € 200,-- inclusief materiaal

Uitvoerder Art Class
Locatie In school
Thema Kinderboekenweek Thema naar keuze
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Papiertechnieken
Tekenen/schilderen
Prijsindicatie
€ 200,-
Datum
21 okt. 2019 - 21 jul. 2024